Lilypie First Birthday tickers

Nu ska jag bli lite muntrare! =D





But They Told Me
A Man Should Be Faithful
And Walk When Not Able
And Fight Till The End
But I'm Only Human

Everyone's Taking Control Of Me
Seems That The World's
Got A Role For Me
I'm So Confused
Will You Show To Me
You'll Be There For Me
And Care Enough To Bear Me

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?
In My Trials
And My Tripulations
Through Our Doubts
And Frustrations
In My Violence
In My Turbulence
Through My Fear
And My Confessions
In My Anguish And My Pain
Through My Joy And My Sorrow
In The Promise Of Another Tomorrow
I'll Never Let You Part
For You're Always In My Heart


Blir lite djuuup...

Såg filmen Avatar på bio. Väldigt snyggt gjord. Tog dock filmen som gick 13.30 så jag inte skulle bli trött, men det blev jag ju ändå. Liksom filmen "2012" som vi såg i förrgår så avspeglade den människans totala brist på empati... med några undantag dock ;).

Tycker sådanna filmer skildrar den riktiga världen ganska bra. Människan som varelse är många gånger hemsk. Det finns inga andra levande varelser än just vi som är så egoistiska, "backstabbande", hemska för egen vinnings skull. Eller är såpass osympatiska och oempatiska som vi är.
Allt ifrån Avatar-nivå till mobbarna på en skolgård. Beteendet ger mig kalla kårar. Hatet. Hur *** blev vi så här?
Dömmer varandra efter hudfärg, kläder eller läggning . Eller inte dömmer, utan då du offrar andras lycka för att uppnå din.












"What have we done to the world
Look what we've done
What about all the peace
That you pledge your only son...
What about flowering fields
Is there a time
What about all the dreams
That you said was yours and mine...
Did you ever stop to notice
All the children dead from war
Did you ever stop to notice
The crying Earth the weeping shores"


Så sjöng en väldigt vis man en gång, och menade det. En humanist som engagerat sig privat och offentligt i 39 olika välgörenhets organisationer. Som stod med i Guiness Rekord-bok som "Mest välgörenhets-bidrag skänkt av en Pop-artist". En människa som gjort sig känd för att tycka att det inte gjorde något om du var svart eller vit, att det var dags för en förändring. Att vi alla skulle börja med just oss själva...

Man behöver inte erkänna hans bidrag till pop-världen eller banbrytande danssteg. Men tycker det är helt sinnessjukt när folk bryter ner en annan människa utan att ens VETA hur saker ligger till. Tänk på vad ni gör med en människas liv. "En människa är oskyldig till dess att motsatsen är bevisad" finns det något som heter. Denna man blev friad i rätten men inte av oss. Vem är vi att dömma? Vad ger oss rätten?
Vi vet inte, men risken att han skulle kunna vara ond i stället för god fanns där. Det gav oss rätten att bränna honom levande på bål.
Vi talade om hans utseende, om rättegångar vi inte hade en aning om, mer än vad vi sett via media. Aldrig om hans kvaliteer jag skrev ovan... tills han dog. Det tycker jag minst sagt är pinsamt och ynkligt.....


Det krävs tydligen bara en anklagelse för att förstöra för en människa och dömma ut denne fullständig. Du behöver inte gilla honom alls, eller hålla med mig. Men nästa gång kan det vara din far, bror, man som får dessa anklagelser. Ska vi, människan vara lika fördömande då?
Är vi verkligen kannibaler?
På tvn stod en väldigt ung flicka med tårar i ögonen och grät fram de försvarande orden om att hennes far var den bästa pappan som funnits och saknade honom över allt annat.

Vi skapade detta helvete... look what we´ve done....


 


Min dag i bilder!


Innan dagens bravader


Papi och hans Salami & Mozzarella Toast på Coffehouse By George




Jag med min Kyckling och Dijon Toast.



Papi med bio snackset i näven




Så här mycket hade vi kvar EFTER bion och vi var så mätta att vi inte kunde äta något efter bion som det först var tänkt. Papi drog på stort när det gällde popcorn och läsk kan man säga.



Jag gillade kvinnan på hörnet på Prinsessan & grodan-affishen. Om jag träffade henne någon gång så skulle vi bli jordens polare och ha svinkul! Känner det på mig...



De som inte kan läsa kan ta sig till Salong China ändock!




Sen satte vi oss på Lind´s och snacka skit.



Papis kort är trasigt och höll på att förstöra Lind´s kortläsare! Papi skrattade, kassörskan blängde.



Nu är jag hemma och kelar med Katten. Papi är med Mr M och bärsar =)


Nu är det Lördags-kväll!!!




Vad skulle man inte göra för att få vara en av de snubbarna i bakgrunden!!! Vilket ös!!!

Bio idag?

Papi har velat gå på bio en jäkla massa gånger nu och det har inte blivit av. Så idag tänkte jag att nu kör vi!
Är seg i pallet och var lite febrig inatt. Men det råder jag bot på med ett bad innan det bär av mot stan.
Det blir förhoppningsvis en fika innan. Godis under bion och burgare efter. Papi höll på att förstöra överraskningen. Han ville nämligen ha burgare igår. Så nu vet han redan att det blir idag =S.

Nu är det blite bråttom...

För övr finns det ingen som har värre morgonhumör än Papi, vad trälig han är på morgonen. Man vill bara smälla till han. Men det ska jag inte, för får han bara lite kaffe så blir han snäll sen!


Kram kram

Tävlingar

Tävlar just nu om ett presentkort ifrån Jotera hos Diana! Var med du också!


-------------------


"Jag är med och tävlar om dom smarta & omtalade
Sock-ons från Ängholmen barnprodukter, fyra stycken
vinner valfria Sock-ons, tävla hos Muppsan du oxå"


----------------------


Jag tävlar om 2 ögonskuggor och 1 eyeliner hos Millah!

---------------------------



Uträkning

Du är på dag 60 av 280. (21,4%).

 
Du är i vecka 9.
Du har gått 8 fulla veckor och 3 fulla dagar (v8+3).
Du är i 2:a kalendermånaden.
Du är i 3:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Tis 7 sep 2010
Du har 220 dagar kvar till beräknad förlossning.

Är det inte det ena så är det det andra ;)

Idag hade jag mycket inplanerat. Men det blev just inget med det. Hade migrän istället. Ibland undrar jag om man verkligen inte är 80 år. Verkar ju som det. Är som en gammal bil... när en sak väl går sönder så börjar allt gå sönder ;).

Ägnade dagen till att ringa och vara jobbig mot min kära sambo. Men sen kom han hem och vi tog en gemensam tuppis. Efter det syndade vi och åt pizza från Forno Italia. Väääääldigt gott, men äcklades väldans mycket när jag åt det ändå.
Sen drog Papi och köpte ugn 4 kg smågodis. Såg såå gott ut men äcklades av det med. Åt några bitar sen var det dags för att tillbe Porslinsguden. Skillnaden när man är ensam och när Papi är hemma är att man blir serverad vatten och han passar upp på en. Så söt!

Min migrän avtog lite förut när jag tog en liten kopp kaffe. Jätteskönt. Nu ska jag tjata på Papi att han ska spela något roligt tv-spel och jag ska titta på. Helst inte bilspel eller något sådant. Kanske Silent Hill, så kan jag ligga och vara livrädd medans han spelar.

Imorgon ska vi ev gå på stan osv. Vila mycket hoppas jag på, skönt att det är helg. Vilar ju annars också, men när det är helg kan man göra det med gott samvete ;).
Imorgon har jag lovat mig själv att ta lite foton och lägga upp!

På återseende!♥

Veckans tips!



Jättebra tips!





Haha!

Gå in på Eniro och sök på Kartor: Åsögatan 176, klicka sen på "gatuvy". Dra eller klicka på pilen till höger tills du kommer till det röda huset som ligger bakom dig på andra sidan gatan. Kolla på andra våningen och Zooma =) hehe

Dagen som gått...

Vad skönt att ha fått något gjort idag. Eller eg inte mycket alls men i jämförelse med att ha sovit hela dagarna annars.
Började med en fika med Morfar och Fiffi. Eg skulle vi till Radiofiket. Men det var stängt pga av sjukdom stod det. Hoppas det är okej med Bosse ändå.
Krya på dig!

Så vi åkte till Cirkus-fiket istället. Goda mackor som vanligt, även fast vi gissar på att det varit ägarbyte. Gick sedan till Priso. Efter det blev det hem till Fiffi och Simpa för att dricka kaffe och umgås. Gick sedan till stan för att möta upp Papi och Mr M. Papi hade köpt Björn Borg trosor till mig, vad snällt!
Antagligen för jag gnällt så mycket för att jag inte kommer i mina trosor jag har längre ;).

Han köpte även en jacka till sig. Ibland tycker jag att han är bra lik Morfar. Jackor är det sista han behöver ;). Men de har också stilen båda två, så snygg var den =D!

Sedan gick vi och beställde mat på restaurangen vid First hotell. Sukhothai har flyttat dit och heter nu något i stil med Nangs kitchen? (kommer inte ihåg).
Väldigt mysigt och fint hade de gjort det. Bra personal och god mat.

Såg filmen "2012" hemma hos Mr M. Handlar om jordens undergång. Var väl en, nästan, ok action-rulle. Men vi får verkligen hoppas att det inte sker. För jag pallar inte att sitta i ett flygplan och vejja för tunnelbane-tåg som kommer farande genom luften. Såg jobbigt ut =S....


Nu är det läggdags. Som ni ser har det ju blivit sena kvällen!

Ni glömmer väl inte vad det är för dag imorgon? Det är ju Fredag och då får ni veckans tips!! Ja va kul =D...

Kramar och godnatt på Er♥

Hmm Bugg på Blogg.se?

Har världens problem med att logga in. Nu när jag väl är inne fungerar inte hälften av alla funktioner. Ganska irriterande.
Är det datorn eller blogg.se???

Datorn är ju ganska kass men allt annat fungerar ju!

Får kontakta min admin Miss Moster L =D.
Nu blir det fika med Morfar och eventuellt Fiffi. Ska bli trevligt. Skynda mig att göra mig fin med!!!


Hej mina Kära Vänner!

Jag ber om ursäkt att jag vart dålig på att uppdatera. Har ju som vana att göra det varje dag. Men så blev det inte igår. Var väldigt seg. Vaknade 03 igår natt av att Katten spydde. Fick springa och torka upp och kunde givetvis inte somna efter det. När jag varit vaken en liten stund kommer illamåendet och då är det omöjligt nästintill att somna om.
Ska inte sitta och gnälla men därav var jag minst sagt seg igår. Moster L frågade mig vad hon skulle läsa när jag inte skrev ngt. Hennes pik förstod jag direkt.

Så nu till ett lästips: Martin Svensson (ni vet han "du e så yeah yeah wow WOW!". Faktiskt, en väldigt bra författare ) med "Din heder".  Det är vad jag legat och läst då Katten driver mig till vansinne. ;)


Med magen är det helt ok. Ifrån att ha mått dåligt hela tiden i stort sett och väldigt mycket innan jag får i mig någon mat. Så mår jag nu mest illa på nätter, mornar och när jag äter. Annars känner jag bara av illamåendet lite. Dessvärre har det blivit betydligt svårare att äta. Men eftersom jag överlag mår bättre mellan målltiderna känns det som att det är värt det!
Börjar kännas lite som att jag inte är lika trött med. Väldigt trött fortfarande ändock men inte som i början.


Vet inte om jag har sagt det förut. Men förut trodde jag att kvinnor som fått massor symptom och kände av en massa saker och mådde såååå dåligt tidigt under graviditeten, överdrev lite. Eller jag ska kanske inte säga överdriva utan att det kanske var mer undermedvetet och något psykiskt.
Men tji fick jag. Att sura uppstötningar och det ena med det andra skulle dyka upp som gubben i lådan från bara de första veckorna i graviditeten blev ingen mer överraskad av än jag.
Synden straffar sig bevisligen ;).

Under några läkarbesök har jag tom fått höra att "symptom nej det känner du inte av än". Då var jag i v6 ugn och pep fram ett "ok" mellan mina uppstötningar och knöt händerna i ett försök till att inte börja kasta upp på plats. Jag menar varför skulle jag ljuga, överdriva om detta? Ingen förlorar mer på det än jag. Att inte kunna hålla sig vaken och spy 24/7.
Fan jag kan ju inte äta mina favorit-grejer däribland Anton bergs choklad. Det var då ugnefär som Papi insåg att " Herrejävlar, hon måste verkligen må dåligt!".
Jag kan ALLTID äta det annars.


Och i julas då! De flesta gillar väl julbord, eller delar av det. Men jag har aldrig, stött på någon som gillar det mer än mig. Jag börjar prata om nästa års julmat på juldagen ugnefär!
Jag älskar det verkligen och tröttnar aldrig på det. Det där snacket om att det e samma mat på påsk och midsommar som det är på julen, vet jag inte vad folk snackar om riktigt. Själv käkar jag färskpotatis och eventuellt ett grillat djur på Midsommar. Men tror ni inte att jag var rå-äcklad av julmaten i år!!!
J*a SKIT!

Så onekligen kände jag av symptomen väldigt tidigt, skulle aldrig finnas på världskartan att jag äcklades av julmat annars (visst jag åt ju ändå. Men i vanliga fall äter jag upp hela julbordet).

Satt och sökte lite på hur det kan komma sig att man kännt av graviditeten så tidigt. Antingen är det som Sugah J säger, att jag räknat fel någon vecka (fast även då tycker jag, om man ska dömma av andra personers upplevelser, att det är lite för mycket symptom för tidigt). Men sen läste jag på nätet med att det kan vara så om man VÄNTAR TVILLINGAR. Oh my gosh....
Jag kanske skulle slutat virka de där sockarna ändå!!! (Papi sa att det blir lika många barn som sockar jag virkar)



Det hoppas vi verkligen att det INTE är =S! Haha


Ska avsluta detta med att ändå skriva att det är ju skönt att ändå ha dessa symptom för då känner man ju att fostret jobbar på där inne!

Kram på er

=(!!!

Ligger och vilar i soffan. Efter att ha tjutit mig till sömns för jag mår så förbannat dåligt, men mest pga ens hormoner antar jag. Vaknar av att Katten står och spyr ner hela våran bänk i vardagsrummet och den asdyra bambu-dynan som låg ovanpå!!!
Går ju fan inte o tvätta!

Hoppar upp fort som **** och halkar på en kattspya på golvet. Snubblar och får så förbannat ont i min tå-led som jag skrivit om tidigare. Medans jag satt där på golvet, i spyan. Börjar Katten spy ner vår rya-matta också! Får gå till toan för att spy för jag blir så äcklad av hela senariot. Där rök 1 knäckemacka, det enda jag lyckats behålla denna dag!!! 

Haltandes runt i lägenheten för att torka spyor. När jag sedan ska spola ner pappret jag torkat med. Då blir det stopp i toan!


Give me a fucking break.... detta kan ju inte va sant!


Godmorgon!

Vaknade när Papi gick till jobbet. Gick upp för jag kunde inte somna om. Jobbigt för jag är så himla trött nuförtiden. Måste sova mycket annars står jag inte ut. Sen var jag så hungrig med så har satt i mig lite yoghurt!

Igår blev jag sjuk också, badet hjälpte deffinitivt inte. Däckade i soffan och sov bort hela dagen. Feber och jättekramper i magen.
Blev dock lite bättre då Papi kom hem och fixade världens mat senare på kvällen =).
Nu mår jag mycket bättre men ska försöka sova lite mer.
Ska ringa Papi och se om han pratat med Stångåstaden!

Får ju reda på om vi fick lägenheten nu idag =D. Jättespännande. Den är mindre än den vi har nu, dyrare, längre bort från stan, i anslutning till äldreboende och gammelrosa köksluckor. MEN den har HISS, en egen LOFTGÅNG, DISKMASKIN och TVÄTTMASKIN och sen blir vi ju granne med GUMMSAN och hennes UNDERBARA FAMILJ.
Jag hoppas verkligen, orkar inte med dessa trappor vi har i denna lya. I denna stad är det så svårt att hitta lägenheter med hiss,
bara det är en bedrift!




Nu sova!











Här är en bild på planlösningen. Loftgången är i anslutning till hallen. Det finns inte en dörr i vardagsrummet mot en balkong. Vet inte varför det är så på ritningen.

Papi gästbloggar del 2

Tjena, sitter här i köket, har precis ätit schnitzel o p-mos, gott:) Kanske blir lite glass senare t.o.m.
Nu blir det dock att slappa i soffan ett tag, e helt slut efter jobbet(som vanligt). På återseende

Aha!

Per-Jörgen Östling ifrån förra årets Bonde söker fru är egentligen Patrick Wilson från filmen Passenger bl a!
Det ni!







Seg i pallet!

Är det inte det ena, så är det det andre, så är det det tredje........
Skitont i halsen. Kan inte ens dricka. Kul man kan ha det. Knappt kunna gå, äta och må klippt illa hela tiden.
Hua inget kul alls. Angående illamåendet så sägs ju det gå över snart. Hoppas hoppas...

Det halsonda ska jag försöka råda bot på genom ett varmt bad som jag nu tappar upp.
Både jag och Katten har spytt massor idag (Katten gör sånt ibland *läs ofta, vi vet inte varför. Har varit hos veterinären men de hittar inget fel på henne. Personligen tror jag att hon ar bulimi. Hon hetsäter och kräks sen. Väldigt lustig Katt. But u gotta love her!).

Nu in i badet. Hör av mig sen!!

ZZZzzzZZZzzz

En Söndag i förra Söndagens anda. Legat och sovit i soffan medans Papi spelat tv-spel. Nu är han i butiken för att köpa grejer till taco =).
Blir en mindre anancerad idag. Ingen avokado och så. Men det blir säkert gott ändå =D.

uuuu =S

Min huvudsakliga föda: Herr apelsin skall det inte ätas mer av. Åt just en halv och upptäckte sen en larv i resterande bit. Fifan va äckligt.

Nu blir det falukorv och ideal-makaroner. Jag och Papi äter ALDRIG sådan sorts mat. Vi ska jämt hålla på och krångla till det. Men idag blev vi sugna =D

Heeej!

Nu har vi ätit frukost! Aprikoskräm igen =D. Till frukosten spelade vi Alfaphet. Men vi räknar aldrig ut vem som vinner. Det är lite störigt ;).
Vaknade för några timmar sen.
Har förbannat ont i leden på högra stortån, skitlustigt. Aldrig haft det förut. Det festliga är att Papi haft ont på exakt samma ställe och jag har inte fattat hur han menar. Men nu har hans värk försvunnit. Hellustigt, det spökar här!
Men kan ju inte gå!
Jaja det ska jag ju ändå inte göra, närmast på schemat står ett kärring-vil!


Inatt kunde jag inte sova, hade så förbannat mycket sura uppstötningar och mådde så illa. Papi kom med ett glas mjölk till mig. Det hjälpte lite. Han är så snäll Papi!!!



Hej så länge!

Nybadad!


Mitt nya Treseme schampoo att ha i håret!



En duschcreme Papi hittade som luktade KO-SNACKS! Vad kan väl mer kännas mer sommrigt än att dofta så tänkte vi. MMM uuu...



Denna lotion ska man INTE ha i håret! Men ibland är jag ju lite "Wild and crazy"! Går vilt till denna Lördags-kväll... CRAZY! Den doftar jättegott och gör huden väldigt mjuk. Bruno Banani heter den. NEJ inte Armani... BANANi!




Hopp i plurret!

Nu ska det hoppas i plurret med en bok om Madonna och en rosa-glittrig blomster-badbomd. Medans karln roar sig med folkbärs och Forca 3!

Både får sin perfekta afton ;)


Uppdatering om Räkan!

Jag kissade väldigt mycket i "början" men sen kändes det som att det avtog. Tyckte att det var jääätteskönt. Men nu har det satt igång igen känns det som!
Får gå upp i snitt 1-2 gr om natten och det är vääääääldigt störande med tanke på mitt morgon-humör. Papi hade glömt att ha ner toa-ringen och en natt när jag gick in på toan i mörkret mitt i natten, satte jag mig rakt ner på toan och blev så arg ;)!!!

Sen har jag en väldans värk i magen. Likt mensvärk. (Jag har alltid haft ganska stark sådan.)
Känns ganska obehagligt och ömmar rejält. Men det verkar vara normalt om man ska dömma av vad folk säger och så.

Höll på att bryta ihop dock då jag läste om att det var "normalt om man gått upp 1-4 kg i v14"... jo tack tjena mittbena!
Om det vore så väl! Jag har gått upp betydligt mer än så och är i v7!!!
Känns inte helt ok. Lustigt för jag äter faktiskt inte så onyttigt, lever ju på apelsin och dyligt. Visst ibland unnar jag mig ju någo gott som idag. Men ändå... jag åt ju dubbelt (om inte mer) så osunt INNAN dess jag blev gravid än vad jag gör nu. Embryot (om ngn dag "fostret" (;  ) är ju inte ens stort så att de skulle kunna väga mycket på så vis.

Jaja lustigt tycker jag att det är =S. Men så är det, och det är värt det.


Kramkram

Första bil-rundan m Papi...

avklarad!
Väldigt kul att vara ute och åka lite. Vi åkte först till Netonnet, där höll humöret på att svikta TOTALT. Men sen hittade jag en liten oas i mitten av butiken där man kunde köpa kanelbullar för 5 kr. Papi styrde upp lite fika och besöket var räddat =D.
Sen åkte vi till ÖB och handlade lite, lite matvaror bl a. Där inne höll jag också på att tappa lusten. Det hjälpte ju inte direkt att en kvinna med sin hillbilly-snubbe stod och råstirrade på oss ute på parkeringen. Skapligt otrevlig och stirrade hela tiden tills dess att vi körde iväg. Hade sådan ***** lust att hoppa ut ur bilen och lägga henne på käften. Snacka om att dessa humörsvägningar leker med ens huvud. I vanliga fall hade jag bara skrattat ;).

Men de otrevliga Hillbillysarna glömdes snabbt när jag och Papi delade på världens godaste inbakade bolognese-pizzan. Funkade jätebra att dela för den var jättestor och väldigt god även om man hade klarat sig utan hälften av osten. (Ja Mormor jag veeeet, mat börjar bli ett genomgående tema på denna bloggen ;).. kan inte hjälpa det!) Efter ÖB blev det en sväng till Nordic och kollade på möbler, känns ju väääääääldigt frustrerande att se att de sänkt Våran soffa med massor med tusen, just när man inte har råd med den.
Det sved lite =S.
Men för er som ska köpa fina inrednings-grejer, åk dit! De har jätte-fina och billiga saker där nu!


En ICA Maxi-sväng blev det sen och köpte lite matvaror att ha i veckan bara. Ska eventuellt till Citygross i Mantorp och STOOORhandla nästa vecka om vi får låna bil och om vi har tid.
Fanns massor med bra grejor där inne, men likt besöken i alla andra butiker, så förvann humöret i någon korridor på vägen. Hungrig, trött och generellt seg. En dag utan en tuppis är världens pers!!!

Nu ska jag lägga mig i badet och ha lite SPA, tack Papi för de fina skönhetsprodukterna (fick en STOOOOOR Treseme schampoo och en massa Gilette grejor)!!!

Senare ikväll blir det aprikos-kräm och mackor, när jag och Papi stod och disskuterade vad vi skulle laga till middag kom vi överens om att det var precis det vi hade ork till att göra. Så lata är vi ;)!!!

Lite typiskt var det att jag glömde kameran hemma. Skulle tagit massa kort annars ju!!! =S



Ingen bio igår!

Jag fick psykbryt för att jag inte kunde ha mina kläder jag hade tänkt att ha. De stramade så dant och blev skittjurig och gick och la mig!
Tji fick jag för att jag gått runt och sagt att humörsvägningarna är så gott som BORTA. Yeah riiiiiiight!!!
Stackars Papi!

Men blev inte så mycket mer än lite tjurig (kännt mig lite nedstämd men inte så jättefarligt. Orkes- och kraftlös snarare, varenda motgång svider extra mycket!).

Då det inte blev någon bio, bestämde vi att vi skulle äta mat på stan. Papi och Morfar är så förtjusta i den halstrade gösen på Hamlet. Så jag, Papi och Morfar gav oss ut för att äta där. Jag är mindre förtjust i deras a lá carte-meny (inte testat så mycket på den förvisso) men gillar verkligen deras bar-meny. Allt ifr Fish and chips till Pytt i panna, Pannbiff, Burgare och pasta. Min favorit är Fish and chips med hemmagjord remoulad-sås. Jättegott! Och till ett bra pris. (Fan vilken reklam jag fick det till nu då ;)...)

Ett plus i kanten är att de serverar mat tills kl 23.00, ifall man inte är ute i god tid så är det ju bra att det finns något ställe som har köket öppet!
Och att det ALLTID finns plats i restaurangen, förutom IGÅR. Det var spelning där och helt FULLT i restaurangen. Det har aldrig hänt förut då jag ska dit och äta kan jag säga till er!!!

Så jävligt överraskade och HUNGRIGA bar vi iväg mot en pizzeria i stan med alkohol-tillstånd. Men jag var inte så sugen på just pizza. Ville ju ha min bearnaise-sås jag tjatat om så dant ;).

Papi kom då på Bowling-hallen, så vi drog dit och åt!
Interiören lämnar ju en hel del åt fantasin, Papi och Morfar var inte så förtjusta i sin stor stark de beställde in. Maten var dock vääääldigt god! Jag tog en mindre variant av husets burgare, Papi tog en lyxburgare och Morfar tog Fish and chips. Ett stort plus för alla dressingar och såser till maten, den fräsha salladen, goda pommes (priset var för övr också väldigt bra), Papi fick en hemmagjord räk och kräft-röra i sin burgare som var asgod!
Ett litet minus för halvfabrikaten på tallriken. Men överlag så får de ändå ett bra betyg av mig.

Var inte kvar så länge, grabbarna tog en öl till sen gick vi hem och sov.


Idag vankas de bilkörning för Papis del, ska bli kul. Ska slå en pling te Moster L sen och se om hon och Morbror P ska ha skjuts någonstans ;).
Sen blir det lite storhandling.

Nu vankas de frukost, en seeeen sådan.


Pyret

 

Du är på dag 53 av 280. (18,9%).

 
Du är i vecka 8.
Du har gått 7 fulla veckor och 3 fulla dagar (v7+3).
Du är i 2:a kalendermånaden.
Du är i 2:a graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Tis 7 sep 2010
Du har 227 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kotlettrad med skogssvamp-sås!

åt jag idag på lunchen. Avslutade med en Citron-paj! Väldans gott!
Moster L följde med också. Så fort vi kom hem ringde Papi och frågade vad vi gjorde. Han slutade nämligen 1 timme senare!

Moster J kom förbi en sväng men stannade bara ngr min. Hon hade bråttom för att träffa Mr C och lämna något, men mer tid nästa gång förhoppningsvis. Nu ska jag fixa mig så blir det Avatar senare!

Vad kul =D

GRATTIS PAPIIIIIIIII!!!!!!

Papi är så duktig!!! Han klarade provet så nu har han körkort! Allt slit har lönat sig!!!
Ikväll ska vi fira honom!!!
WIIII

Veckans Tips!!!

Idag är det Fredag och det är ingen vanlig Fredag. Det är ........ VECKANS TIPS FREDAG!!!



Good to know!



Totalt jävla mörker

Nu la lyset i inne på toan av! Jäkligt jobbigt för har inga glödlampor och jag springer jämt på toan och pinkar. Nu får man sitta i becksvart mörker. Höjden om jävlighet.

Idag ska jag och Morfar åka och käka lunch tror jag =D. Brukar göra det ibland varannan vecka!


Med magen är det bra. Mår väldigt illa men kräks inte 1/10 så mycket som jag gjorde för några veckor sen.
Tröttare är jag, trodde inte det var fysiskt möjligt att vara så här trött. Skulle kunna och VILL emellanåt sova heeeela dagen. Vad skönt det skulle vara. Så spenderade jag förra söndagen och tänkte införa det som en tradition ;).
Har lite "hugg" i magen också, eller kanske mer åt värk-hållet. När jag äter och så. Känns som att jag har en rejäl håll =S, känns obehagligt att gå uppåträtt då. Så går och hukar mig lite utan att tänka på det * tänk Ringaren i Notre dam!
Väldigt obehagligt och man blir ju lite nervös över vad det kan vara, men en sak har jag lärt mig och det är att absolut inte bli förvånad över nya, ibland väldigt lustigasymptom.

Gummsan skratta lite lätt åt mig då jag gnällde över att jag sov så dant. Hon menade på att det blev ändring på det snart ;) och det tvivlar jag inte på att hon har rätt i hehe.
Det var så gott med våfflor som vi åt hemma hos henne! Riktigt gott, men vi hade laddat upp m 4 STORA förpackningar m våffel-smet-pulver. En smärre överdrift. Men lagade så att alla fick flera stycken.

Kl 9:15 vet jag om Papi fått sitt körkort. Är nervös nu ;). Lycka till Papi!


Höres mer sen.




Nu drar jag...

o Papi te Gummsan, Gubben och Söta C och äta våfflor. Det betyder att vi är lyckliga!

Annars har det varit en softardag. Bara sovit i stort sett!

Puss o kraaaam

Baby-sockar!




De är inte riktigt färdiga än! Ska göra fler bollar som den på bilden (fast lite mindre) och fästa i en liiiten liiiten dragsko i den vit/gula sockan. På den vita sockan ska jag sätta en kant i ovankanten (som sockan längst till höger) fast med vitt lurvigt tyg. Håller på med lite fler sockar nu också =)


Kosttillskott!





Äter Folsyra, som ska vara bra för fostret och OMega 3. Eftersom jag inte äter tillräckligt med fisk (dumt för jag älskar fisk). Apelsiner äter jag i mängder med! Ett enkelt snack!
Nu är jag dock sjuuuukt sugen på Bearnaise-sås. Skaplig skillnad ;)...


Nyårsbakis VS pigg (,inte "gris" utan alert!)


Katten, som agerade bartender på Nyårs-afton. Låg på Papi och skrattade åt att han var så bakis dagen efter =D! Hon kollade på mig, skakade på huvudet och fnös "AMATÖR!" och jag nickade instämmande.

 

(notera hinken)





Men eftersom jag inte druckit och var pigg (inte "gris" utan alert). Så fixade jag en pangfrukost till Papi. Stekt ägg, skagentoast på rester från nyårsmiddagen (Mr M hade gjort den, jättegott!), linus bakis-måste: stekta grönsaker med paprikapulver, frukter, juice och kaffe! Han blev jätteglad!









 


Laddar upp bilder nu!!

Snart får ni lite bilder =D


God mat och trevligt sällskap!

Var lite dålig på att uppdatera igår. Var så trött!!!
Ringde iaf Stångåstaden. De berättade att vi får svar om vi fått lägenheten vi sökt senast den 25-26e. Så nästa vecka!!!
Vi sökte en till lägenhet på Östgötagatan, en etagelägenhet. Skitfin verkligen! Men idag såg jag att vi hade för få poäng =S.

Dock vill jag ju hellre ha den hos Gummsan,Gubben och Söta C! Vad roligt det skulle vara!


Moster J kom hit igår en sväng och Kussen Å. Trevligt, de drog och käkade mat på stan och jag stannade hemma.
Senare på kvällen började jag göra rotmos med falukorv och ugnsrostad sparris med ciron, olivolja och vitlök. Maten blev väldigt god faktiskt. Papi blev glad över att maten var färdig då han kom hem. Trevligt att kunna sitta och prata lite i lugn och ro. Känns som vi inte har så mycket tid för varandra. Men det är ju inte lustigt, jag sover hela tiden och Papi övningskör vid sidan av sitt heltidsjobb. Imorgon är det uppkörning. Jag håller på dig Papi!!!
Citygross och Frasses nästa i sånna fall!!!  =D haha



Tävling



Jag tävlar om en pärlsammetsfilt och napp i valfri färg från Elodie Details.
Tävlingen sponsras av Barnlycka. Delta hos Agnes du också!






Jag tävlar om en snuttefilt hos Diana

Igår....

följde jag som sagt med Moster J för att kolla på lägenhet åt henne. Den var jättefin. Men Stångåstadens hemsida har krånglat! (Jo för mig och Papi också kan jag säga!) Men jag hoppas verkligen ni får den. Fräsh och rymlig... hoppas hoppas.

Sen får vi hoppas lite för mig och Papi också. Vet inte om jag skrivit det men vi har ju satt upp oss på intresseanmälan på två lägenheter. Trodde att vi inte fått någon av de (men som sagt har det ju varit en bugg på Stångåstadens hemsida). Så när jag var hemma hos Gummsan så kollade jag på nätet en extra gång just för Moster J börjat fått besvär med hemsidan. Och där var en av lägenheterna blinkandes att vi hade fått ett "erbjudande" om den =D. Dock när du blir "erbjuden" en lägenhet så betyder det att du är en av 5 intressenter som får lov att titta på lägenheten och sen avgöra om ni vill ha den. Då går den till de som har högst poäng.

Eftersom lägenheten låg precis över gården sprang jag över och tittade direkt. De som bodde där var jättetrevliga, lägenheten var helt ok och rymlig!!!
Tackade ja direkt ;).

Så nu är det bara att hoooooppas hoooooppas att våra köpoäng räcker (det är för övrigt lägre än vad man måste ha på de flesta lägenheter inne i stan =S,,,, men denna lägenhet hade ganska låga poäng.... hmmm).
jag vill jag vill jag vill.....

Gummsan bjöd på god mat, kycklinggryta m nudlar och en hemmabakad tigerkaka med chailatte till. Gud så gott allt var. Käka nästan upp hela tigerkakan själv kändes det som. Usch och jag som undrar varför man går upp så mycket =S...

Skriver mer sen... nu ringa stångåstaden!


Tjohooo

Idag ska jag följa med Moster J och kolla på en lägenhet. En tvåa på götgatan. Vet precis vart det är eftersom jag känner flera stycken som bott/bor där. Är ett bra område och fint hus (Dock vet jag att det blåser som **** ute på balkongerna om man bor högst upp).
Hoppas bara att pizzorna är godare än vad de har varit, i huset mittemot. Annars finns det ju dock världens godaste pizzor på Abiskoskeppet ngr 100 m upp på gatan (hur kommer det sig att allt började handla om pizzor helt plötsligt....hungriiiig!).
Nej men där tror jag att ni kommer trivas. Och tror att lägenheten kommer vara helt ok faktiskt.

Efter det ska jag träffa Gummsan och Söta C. Alltid lika trevligt. Ska höra av mig till henne sen.

Sen blir det hem och laga någon middag och slappa. För övr nyser jag som en galning och det gör så **** ont i magen =S. Väldigt enerverande.


Skriver mer sen!

Grattis Papi!!!

Idag klarade Papi Teori-provet. Allt hans slit har lönat sig. Inte långt kvar nu Papi, du är bäst!

Nyss åt vi Gammel Mormors korvgryta. Så nu är vi mätta och belåtna. Ska umgås lite med Papi som ligger bredvid mig i soffan. Ser honom inte så ofta nuförtiden.

Med magen är det bra, ömmar lite. Känns lite obehagligt emellanåt. Men utöver det och lite illamående så är det ok. Helt klart bättre än för ngr veckor sen.

Svullnat lite över högra handen. Reumatologen sa att jag skulle höra av mig om det blev så. Ska avvakta lite och se vad som händer. Annars blir det en till runda till US. Sådär kul!

Kram kram

Kallelsen

till SpecialistMödravården damp just nu ner i brevlådan. Kul, men det var väldigt dåligt med info. Bara vilken hiss jag skulle ta och vad barnmorskan hette. Exakt vilka undersökningar och dyligt lämnade de till fantasin! När jag pratade med henne på tel nämnde hon alla möjliga slags tester vi skulle göra på första besöket. Medans i informationen jag fick hem stod det att man bara skulle göra en "vanlig koll". Fattar nada. Blir helt förvirrad och vill ju int göra undersökningar som är för riskfyllda för fostret. Får se hur det går. Förväntasfull är jag dock!

Stressad....

att hitta lya. Att börja plugga. Ringer och söker jobb nu, leta leta. Får nästan panik. Men bra att ha en drivkraft. Har 2 jobb jag hoppas på nu =). Får se hur det går!


Mami Stallone

Inatt drömde jag att jag skulle spela in en roll med Sylvester Stallone, en action-rulle. (Jag har ju alltid haft en grej för Sylle, Arnold och de där coola grabbarna haha. Men mest Sylle givetvis!) I drömmen kommer Sylle in i rummet NAKEN, som i Demolition Man när han blir nedsövd.

Jag är givetvis proffisionell och börjar repa, har helt överseende med att han var näck. Var ju inte mitt fel.
Så kommer Papi i drömmen och säger "det här känns inte helt ok!" och "bla blablabla".
Efter många om och men får jag säga "Excuse me Mr Stallone" och avlägsna mig från rummet och gå till Papi.

Papi förklarar för mig att jag inte kan hålla på så, och jag förstår det. Men jag är arg.




När jag vaknar känner jag ett agg mot Papi. Hur kunde han avbryta mig och Sylle. Vi repade ju bara, inte mitt fel att han råka vara helt naken. =O....

"-Lycka till med halkan", lyckades jag motvilligt harkla ur mig innan jag lade mig ner igen för att tvinga mig själv till att drömma om Sylle eller någon annan råhäftig action-hjälte.
Men ödet ville inte det, slutade med att jag slöt ögonen och drömde om lök. Gul jävla stinkande LÖK!


ojoj

Legat och sovit tills nu. Nu vill jag ha mat. Papi är sugen på Burgare. Jag med. Får se vad det blir för ngt gott!

MyRegistry.com

vilken bra grej! Moster L fixade det åt mig. Man får ett konto, och en genväg bland mina favoriter. Eller som jag i underkant av sökfältet. Där står det "Add To MyRegistry.com". Är jag då tex inne på Hm.com och hittar ngt jag gillar så klickar jag bara där och en länk till alla mina favorit-saker samlas på Myregistry med bildlänkar, storlek färg och antal som man själv önskar. Skitbra för att kunna hålla koll på vad man tycker sig behöva osv, även fast jag tror att den är utformad för att kunna ge bort digitala önskelistor. 
Papi blir nog stormförtjust över att det hädanefter inte kommer sparas ca 150 nya sidor i "favoriter" varje dag ;).

TYVÄRR funkade Myregistry på alla sidor jag testat UTOM Gina Tricot.com.  Synd för där hittade jag massor (!!!) med grejer!

För övrigt har Gina Tricot väldigt fina grejer just nu!!! Riktigt betryggande att se att allt inte är "slimmat". Då jag äter frukost 8 gr om dagen ;).

Kram kram!

Fina mysiga kläder....














Nuförtiden...

går man upp kl 8.00 för att äta flingor och kolla nyheterna på nätet en Söndagsmorgon!!!


Gårdagen... Och lite av idag! =)

Kollade ju på lägenheten. Gick sådär. Var ett överpris. Standarden var sådär. Läget var bra. Men även fast det var en 3a så fanns det inte ens plats för en barnvagn i "hallen", fick inte ens plats 2 pers. Jäkligt lustig planlösning. Den hade sin charm visserligen. Men då den hade fler nackdelar än fördelar så blir det till att tacka nej tyvärr.
Letandet efter ett nytt hem är med andra ord fortfarande i full gång!

Efter att ha kollat på lägenheten med Morfar, tog vi en fikaLanemo-fiket. Efter det drog jag till Fiffi som bjöd på god köttfärsås och saft ifr sin nyinförskaffade råsaft centrifug. Jäkligt vettig sak det där även fast jag Simpa och Fiffi satt och klide oss i skalpen ½ timme och avbsolut inte kunde klura ut hur man fick loss delarna.
Det visade sig efter många om och men att man tog av delen UPPÅT. Typiskt, vi som testat till höger, vänster, höger SEN vänster, vänster SEN höger osv. Varenda möjliga kombination, UTOM hårt uppåt!

Tanken var att jag skulle hälsat på Gummsan med familj med. Men blev så himla trött så gick hem ist till Papi som 1½ tim innan sagt att han skulle fixat maten. Kom hem och maten var inte ens påbörjad ännu. Fick äta knäke-mackor. Efter ett nervöst sammanbrott och tjaffs fick jag till slut färdigköpt mat fr Findus. Asgott!




Idag blev man väckt av frukost på sängen, vilken Papi!!! Han är helt underbar. Blev leverpastejs-knäckemacka, ost-macka, flingor m fil, kokt ägg, juice, kaffe och färsk frukt!
Fatta att jag var nöjd! Vilade lite mer efter frukosten sen mötte vi upp Familjen J och fikade på Gyllen, gott fika-bröd och trevligt sällskap. Prinsessan åt en gris-bakelse och Prinsen frossade i en choklad-bakelse. Men vi vuxna kunde vi med ;).

Efter fikat råkade jag åka fel på 3 plan med Prinsessan i hissen. Hon blev minst lika förvånad över hur fel vi kunde åka som jag blev! Sen sprang hon och skrämde mig en massa och visade mig hur en Iphone fungerade. Den där ungen är så smart asså. Jag hann knappt fatta att det VAR EN IPHONE ens innan hon va inne i något program och sköt iväg pingviner med någon slangbella haha.

Sen blev det Hemköp och köpte grejer till ikväll då Moster L och Morbror P kommer hit. Alltid lika trevligt!
Blir en bolognese eller frikadeller i tomatsås och en massa kärlek!!!
Hehe


Nu är de på väg hit. Gud vad trevligt....


Hejdå med Er!!!



Tips!!!








Jasså?! Ingen Breakdance inte????


Vaknade tidigt....

idag. Dumglott lite på Facebook. Nu är det dags att göra sig fager inför möte med ev ny hyresvärd. Ska bli intressant att slänga på sig ens jeans som man avsiktligt unvikit i några dagar. Var ju ett projekt att komma i dem redan innan man blev så glad i maten. Intressant minst sagt.

Förresten kom jag på en sak om den där järnsmaken i munnen, som många gravida i v6 och däromkring pratar om. Den har jag med. Trodde inte det. Utan att jag hade något lustigt hål i tanden. Men sen när smakar det järn?
Jättelustigt verkligen. Undrar varför det är så? Behöver jag järn-tillskott kanske???
Får ta och kolla upp det.


Papi berättade igår att han läst att många med min Reumatiska sjukdom och mina besvär, blir bättre av att vara gravida.
Som tex Raynauds (mina "vita fingrar"). Ligger nog något i det han säger, är fortfarande jääääättevit och kall i händer och fötter. Men har faktiskt märkt en liten skillnad till det bättre.

Är ju helt fantastiskt, det är för att jag har en liten del av Papi inuti mig nu som hjälper mig genom vardagen =D.


Redan en sån hyvens prick... men det är klart, vad kunde man förvänta sig med så reko föräldrar??! =D


Mödravården!

Pratade just med Specialist Mödravården på US. Fick tala med en jättetrevlig sköterska!
Tänkte ringa och ge min adress till nya lyan eftersom jag inte står registrerad där än.
Bokade in ett inskrivningsmöte den 9e Februari.

Hon pratade om något prov man gör på mig och fostret. Ett test man kan göra först vid v8+6 (lustigt att det var just +6).
Men då är jag ju iaf i v10 om jag räknar rätt.
Vi ska mäta  fostrets nacke och ta en massa prover på mig då.

Blev lite ledsen (vet att det är dumt för nu får man ju en vård anpassad för mig och mina besvär!)att inte kunna få gå till Storken (mödravård i Linköping) eftersom alla talar så gott om dem.
Där får man också ett "extra" UL (ultraljud).
Men en plus mitt i alla prover kanske blir att såsmåningom kommer jag får "se" fostret mycket, med alla prover och vad dem innebär!!!!

Hoppas på mååååååånga UL! Det kan jag väl få som belöning för alla krångliga blodprover och dyl jag kommer få ta. Tycker ni inte det??

Snart kommer Mormor. Tror hon ignorerar mitt sms om att handla med sig grejer. Får helt enkelt tjata ännu mer ;)


Tjarå!

Godmorgon!!!

Inatt har jag sovit 11 tim! =O... Ok inte är jag utvilad för det, lika trött och ont i halsen som jag har haft de senaste dagarna.

Drömmer massa helt otäcka mardrömmar med! Helt sjuka drömmar med. Mestadels om KÖTTFÄRS. Jag vill inte drömma mer om köttfärs. Köttfärs börjar göra mig rädd.
Men det är gott!

Vad ska man äta idag hmmmm. Pytt i panna? Köttbullar m gräddsås?? =)

I helgen blir det förhoppningsvis bio med filmen Avatar om halsontet försvunnit. Hoppas Hoppas verkligen. Kul att bli lite pigg och hitta på något. Känner mig så trött och seg. Komiskt då vi kollade bio-tider och Papi ville se 20-21.30 bion! Hallå de går ju inte!!!!
sover ju jag. Bion 14.45 är det knappt med. Då är ju den slut 17.35. Sen ska man kanske äta en bit efter det. Då är kl som tidigast 19.00.... Då är det ju "jagbordesovatime", börjar sakta men säkert se ut som en neandertalare!

Skulle fan behöva en kanna kaffe och MASSA coca cola men det FÅR JAG JU INTE dricka så mycket av.... ARGGGH...

Men som sagt får köra på en tidig bio. Eller käka innan..... OCH efter? haha nevars...

kram kram

Mums!

Lagat middag för en gångs skull! Kors  taket!  Blir Jasminris med Thai red curry gryta  (m potatis i. Är så sugen på det nu för tiden och fick en sån gryta på restaurang en gång. Kommer bara inte ihåg vad den heter.) Gud vad gott. Till förrätt blir det vårrulle. Märker att jag bara blir mer och mer hungrig. Hur *** klarar gravida av att äta "normalt". Känns ju som man svälter. Usch.

Blir kanske någon film med. Kul att Papi kommit hem skapligt i jämföresle med hur han har kommit hem annars. Han går ju en intensiv körkorts-kurs nu. Är så duktig. Börjar vid 7 och håller igång till 20-21 och då kommer han hem till en argbigga!

Och jag brukar vara så trött då så känns som man inte hinner snacka, kanske ska berätta om lägenheten tex ;).


Chao my dear friends

YESSS!

En visning på lya inbokad på Fredag Kl 14.00.
Tack Sommer
för tipset!!!

En jävligt central lya (iof är den jag bor i "mer" central men ändock) i äldre anda. Ingen hiss men lägenheten är på 1a våningen och sen finns det handikappshiss utifall att man VERKLIGEN inte skulle ta sig upp. Skitbra.

Han sa att de kunde vara både en 3a eller 4a beroende på hur man såg på det. Gameldags med valv. För att komma till ett rum var man tvungen att gå igenom ett annat. Vet inte riktigt hur han menar men det märks juh!

Synd att Papi inte kan följa med för han jobbar ju!
Håll bara tummarna nu allihopa om att hyran inte är för hög!!!!
Hann inte fråga det! Lova???!

Ojoj vad spännande!!


Ringer frenetiskt

till olika hyresvärdar. Alla vill att man skriver in sig på nätet. Får väl göra det! Tråkigt, trodde de kunde tipsa direkt om lägenheter. Ska ringa Sören också som vi bor hos nu. Får se hur det går.
Jag mår verkligen skit nu. Jag som inte mått riktigt illa på flera dagar. Men tror förkylningen spökar m. Usch...

Katten och Räkan

Ska bli så kul när Katten får träffa Räkan. När Söta C va här och Katten fick syn på henne så fattade Katten INGENTING. "Va faaaan är det där?!" Såg hon ut att tänka. Hehe....

Hin börjar vänja sig vid Söta C men tycker fortfarande att hon ser väldigt lustig ut.

Usch..

vad jag drömt mardrömmar inatt. Brottades jag inte med en krokodil så hände det andra otäckheter. Skaffade ett jobb  där chefen var jätteelak. Men Gummsan jobbade där och tröstade mig. J*a drömmar.....

Nu virkas det igen!

Moster L visade mig en bild på ett foster i v6. Jag var direkt tvungen att börja virka sockar igen frenetiskt. Lite jobbigt bara för Papi säger att kommer vara lika många bebisar i magen som sockar jag gör. Och nu är jag uppe i 3 st =S

TITT PÅ FAN!

Moster L överraskade med att ta ett kort på mig idag.. Jag blev jättesnopen!! När jag lade upp bilden så insåg jag att jag ju faktiskt börjar likna kändisen jag nämnde i ett tidigare inlägg. Crazy!


Ni kan kalla mig Sara Andersson (det har jag ju faktiskt hetat!)

Puss på er!


Vecka 6

Gravid vecka 6

Mamma:
Nu kan du känna en metallsmak i munnen, du kanske behöver kissa oftare och du kan känna dig illamående. Prova att äta en skorpa eller något liknande innan du kliver upp ur sängen. Halten av progesteron hormon i kroppen ökar när du är gravid, vilket gör att du kan känna dig väldigt trött. Innan du ens vet om att du är gravid äter och dricker du naturligtvis precis som du brukar, kanske även alkohol. Låt inte det oroa dig, hoppa istället över att dricka alkohol under fortsättningen av graviditeten. Detta gäller förstås även rökning och snusning.

Barn:
Det befruktade ägget har kommit fram till livmodern och bäddar in sig i livmoderslemhinnan. Runt om bildas en vätskefylld säck; fostersäcken. I den ligger barnet skyddat fram till födseln. Intill fostersäcken har gulesäcken bildats. Den tar hand om blodkroppstillverkningen och förser den lilla med näring tills moderkakan är klar att ta över regleringen av näringstillförseln. Ingången till livmoderhalsen sluts samman av en slempropp och skapar en trygg och tillsluten miljö för barnet.

Egna anteckningar:
Med hjälp av ett tips ifrån Sugah-J har jag inte lika mycket problem med att springa och kissa hela tiden, även om jag känner mig rejält mycket mer kissnödig än innan. Tröttheten har ökat, känner mig alltid trött emot eftermiddagen hur sent jag än gick upp på morgonen.  Hinner inte ens förstå att jag är hungrig innan jag blir så hungrig att jag får ont - hinner inte ens bre en macka innan jag mosar in den. Det känns som att jag går mot ljusare tider (har dock en förkylning nu), kroppen börjar må bättre..

Jag fick spö!

Vann inte i Alfapet. Inte lustigt då jag knappt kunde stava till "Alfapet" i förra inlägget. Papi vann, det unnar jag honom. Jag vinner JÄMT över honom annars. För jag är så j*a bra!

Nu spelar grabbarna hockey på X-boxen. Tjejerna  tjattrar. Jag är hungrig igen fast vi ätit mat förut (kyckling m gratäng goott!) och snacks. Herrskapet bjöd på lunchen. Vad trevligt man tackar och bugar!
Blir att ligga i fosterställning i soffan sen. Mår oförskämt bra med graviditeten nu (förutom lite hugg i magen som känns lite lustiga och obehagliga som upprepas titt och tätt och illamående i samband med maten. Men jag får oftast behålla den. YEAH BABY), nu har jag "bara" ont i huvudet och halsen. Men det beror ju på min förkylning jag dragit på mig =S.... Man blir lite orolig om orolig om fostret men Gummsan och Mami Mia har lugnat ner mig =)....

Hej så länge

Spela spel...

med herrskapet nu, karlar bestämde Alfapet. Jag kommer få dyngspö!

Jävla Baby-ticker!

Baby-tickern högst upp då Bloggen säger att jag ska få tuttar som Pamela Andersson, Eller värr än hon!!!
Jag ska va glad om de blir mer än B-kupa ;) HAHA


Tänkte berätta lite om gårdagen. Hade ju besök på Reuma-kliniken på US igår på morgonen. Morfar följde ju som sagt med.
Började inte bra alls, pga att jag inte hittade mitt leg, fick ta en hiss OCH trapp upp till avd då det inte var skyltad någonstans hur man skulle komma dit (Morfar visst var det OMÖJLIGT att förstå hur det var tänkt i den trappuppgången?),
och att sköterskan som stod och skrev in mig pratade om att högkostnadskortet va "sååååå braaaaaaaa sååååå" i 10 min. Jag blev med andra ord några min sen. Dörren öppnades och efter att läkaren stått och tittat på mig ett tag sa han "att komma i tid är en dygd".
Det var minst sagt lite stelt. Början av samtalet avbröt han mig hela tiden. Med mina **** hormoner satt jag hela tiden och tänkte på att försöka att inte börja gråta. Var på väg flera gånger ut för att hämta Morfar. Efter en lååång undersökning, m ytterligare ett blodprov så fick jag min diagnos. Har en Reumatisk sjukdom som heter Mixed connective tissue disease (MCTD).

http://www.reumatikerforbundet.org/start.asp?sida=3912



Ska få en remiss till Specialist Mödravården, eftersom Reumatiker löper större risk för blodpropp och likaså gravid eller dyligt. Kommer inte ihåg exakt men får ju veta mer på inskrivningen. Tråkigt att man löper större risk för ngt sådant men också skönt att veta att de kommer ha både mig och fostret under övervakning.

Nu ska jag umgås Moster L och Morbror P som kommit hit. Nu ska jag slå dem i sällskaps-spel.

Sen ska jag virka meeeer =).

AAA just de, jag är förkyld med. Lite halvtrist men blir nog bra snart!
Tror min craving är Gammel Mormors matlagning och det är ju svårt och få tag på!...

Kram på er





Helt slut,,,,

Jag vet att  jag sa att ni skulle få en uppdatering om hur det gick på US idag. Men jag orkar verkligen inte. Har suttit och virkat hela dagen.

Nu har jag så förbannat ont i halsen, är svag och öm i kroppen. Tror jag håller på och få jordens förkylning. Alltid är det ngt. Börjar nästan bli komiskt. Men hoppas att jag mår bättre imorgon för då kommer Moster L och Morbror P!!!!!!

Nu ska jag sova. Kram allihopa!


Ojoj

Det tog längre tid än jag trodde att virka sockorna! Men jag kör på för fullt. Hungrig är jag också, på potatis! Fiffi kom förbi också och fikade lite. Jättetrevligt!

Jag VRICKAR för fullt

blir andra sockan nu. Har bara ringt Mormor en gång nu. Moster J är här, hon håller takten medans jag vrickar!!!

I say BRRR...

Its cold in here!!!!!!
Faen va kallt. Jag kan varken skriva på min blogg eller virka. Attans

Hej!

Är tillbaka fr Doktorn nu. Fingrarna är helt förfrusna så kan knappt skriva så uppdaterar om vad de sa uppe på US sen istället!

=D

Uppe med tuppen

Kunde inte sova mycket inatt. Skitjobbigt. Nu är jag astrött. Skulle va gott med lite kaffe, men eftersom jag dricker så lite av det just nu. Känns det onödigt att brygga en halv kopp liksom =S.

Ska fylla i papper till Doktorn nu. Wish me luck!

Godnatt!

Hittat en sak jag haft sug för som fan. Brunsås m maaaaaaaaaassor vitpeppar och salt, med potatis. Åt det igår. Faktiskt så är det den enda maträtten jag kan tänka på utan att vilja spy. Mormor åt lite chips förut, sourcream. Höll på att DÖ av lukten. Frågade henne om hon "ville ha något annat att äta" hon svarade att "det var lugnt". "Inte för mig" fick jag svara =S haha...
Lustigt för jag åt ju lite chips i förrgår. Nu sova. Imorgon US.

Sov sött!


Släkt-fika!


Mormor försökte idag lära en gammal hund att sitta då hon skulle lära mig virka efter mönster. Hon fick börja med att lära mig att det hette "virka" och inte "vrickat".
När jag väl började virka insåg jag att det inte alls var lika terapeutiskt som jag trodde, att sitta med sura uppstötningar och pilla med något så litet med iskalla händer är verkligen VRICKAT Mormor, INTE virkat! ;)

Dock håller det på att bli en fin liten gul strumpa, ska bli kul att se hur det blir. Ska fixa hälen sen. Ska köpa massa garn och styra med det här. Mormor du måste komma hit ooofta!
Hoppas jag får medicin imorgon på Reumatolog avd , US så jag får mer känsel i fingrarna. Ska på utredning, Morfar följer med. Väldigt, väldigt snällt. Tack Morfar!


Okeeeeej, nu fungerar inte länken till sidan där jag hade mönstret till sockan, tänkte visa ett urklipp hur svårt det var. En smart människa hade ju kanske sparat mönstret på DATORN istället. Fan..... hur ska jag göra hälen nu då?


Precis när jag och Papi höll på med ett projekt som kommer bli jääääättefint och som vi kommer visa för er sen (fast det dröjer ett bra tag, ha tålamod!), så ringde det på dörren. Mormor hade gått hem och det var Snälla E, Rara K, Faster Ronja och Faster Rebecka som kom och hälsade på. Det var för att fira Papi som fyllt år (skulle firat honom i veckan men jag ballade ju ur så det blev inget). Han fick sällskaps-spel. Jättebra vi gillar ju sånt och jag kommer iaf va hemma om helgerna nu så spel är behövligt ;).
Alltid lika kul att ses. Papi var jättenervös för att berätta och jag med.
När alla kärringar satt o babblade i vardagsrummet och undrare om Trevliga M skulle komma, kom Papi in och sa något i stil med att "han kanske inte kommer för Sara är gravid". Sen drog han skitfort igen och lämnade mig själv där. Pionröd att "förklara" oss.
Så mållösa har jag aldrig sett tjejerna ;)!!! Snälla E såg ut som en fågelholk.

De är verkligen jättetrevliga hela Papis släkt. Jättesnälla, lätta o prata med och har ett sinne för humor.
Faster Ronja är tom så snäll att hon ska fixa HELA VÅRAN FLYTT. Fifan Faster Ronja du är så snäll! ♥


Nu blir det snart mat, en massa potatis med gräddsås. Mums....
Gått på klyschan om saltgurka med, här ska min craving hittas!!!


Ha det så bra allihopa!






Ps. Morfar: Papi kom hem med marinerade vitlökar, mmm vad gott. Problemet är att de är ÖRTmarinerade och inte chili. Det är ju lika obegripligt som att du kom hem med GRÖNA vindruvor när mamma var gravid. SJÄLVKLART ska de va RÖDA. Vad tänker ni med??! Ds.

-Over and out-


Mat

Mormor ska hem till sig och få mat. Jag är så avundsjuk. Jag vill att Moster L ska bo här, vi har ett extrarum!
Ta det gärna som en invit syrran!

Visualisera....

Ni kanske undrar hur jag ev kommer se ut i sommar?
Så här ugnefär hade ja tänkt mig, folk kommer inte ens fatta att jag är pregnant.
Dock kommer de inte heller fatta hur bollen kan vara på magen utan att jag håller i den?!






Skitsnack...

med Mormor i soffan! Alltid lika trevligt. Papi gömmer sig bakom granen (som eg borde vara bortplockad). Det gör han rätt i!
Jag måste hitta lägenhet, pinka och vila sen ska Mormor lära mig sticka. Kan redan men kan inte läsa mönster.

MOSTER L har uppdaterat sidan och gjort en JÄTTEFIN layout! TACK den är jättefin =D

En lugn dag idag....

Igår var en jobbig dag av den anledningen att jag mådde så **** illa när jag just rörde mig. Det är väääääldigt svårt att inte röra sig en dag! Sugah J berättade att om man mår dåligt och hittar sin Cravingförsvinner illamåendet!
Jag har ju inte hittat den än. Det är ngt SALT o GEGGIT tror jag. Men vaaaaad?!
Papi
drog till affären igår då jag låg nerbäddad. Gav honom en lista med saker jag skulle testa.
Slutade med att jag fick ett fat med Syltlök, oliver, kapris och frukt. Fifan vad äckligt allting var! Kapris va ok. Men det kan jag ju inte äta som det är. Inte fan var det min Craving iaf. Jag tror vitlöksbröd, chilicheese och marinerade vitlökar är näst på tur att testas. För tom dokument över vad jag provat. Det är en del, men mest grejer jag ska prova. Dessvärre tror jag att det kommer vara något onyttigt. Typ potatisgratäng.
Dagen slutade dock bra med besök av Moster J och Mr C. Mr C utklassade oss totallt i ett fotbollsquiz.
Idag har Papi bjudit hem sin släkt på fika (blev ju ingen senast för Mami hade psykbryt). Då ska han säga till alla. Oj vad nervös jag är. Eg inte för att han ska säga det, utan för att jag vet att han är så nervös och är  klumpig när han är nervös. Detta kan bli hur roligt/bra som helst. Uppdaterar er ikväll!

Innan dess skulle Mormor ev hit. Lite kvalitetstid och skitsnack. Känner mig lite stressad ang lägenhet men vi kollar lite smått.

Papi dukar frukost nu och blev störd över att jag ville inta den i vardagsrummet och inte i vårat kalla kök. Så kan man ju inte göra! "Herregud" tänker han nu. Mina horn växer och snart får han se på Herregud!
Men jag ska försöka låta bli. Han blir så rädd för mig =S.... hehe

Nu ska jag äta! Hoppas bara att det inte blir framåtstupa sidoläge!


Blir mackor med juice. Fan va gott. Nu är jag sugen på pasta, köttbullar med vitpepparstark brunsås. Det blir det sen.

Kramar!♥



Papi gästbloggar

Hallå där, första gången som jag gör det här då. Idag blev inte riktigt som planerat men ändå bra, Mami och jag skulle på kalas hos familjen-J, men Mami var väldigt illamående och behövde vila, slutade med att både jag och Mami sov bort hela dagen för att senare på kvällen få besök av Moster J och mr C, skulle kolla på film och både jag och Mami och mr C somnade 5min in i filmen och vaknade när den slutat. Och nu är det dags att sova igen. Så godnatt på er allihop och sov så gott.

Panik!

För några dgr sedan försökte jag få upp Söta C´s barnvagn (m Moster L och Gummsan) uppför trappen här hemma hos mig. Har nämligen en STOR trapp utomhus upp TILL självaste porten. Och givetvis passade inte hjulen  i "barnvagns-spåren" i trappan.Väl inne i trappuppgången är det ½ + 2 stora trappor upp till min våning. Enkelväg hem till mig är det alltså 4 st trappor. OM man tar den vägen, annars blir det fler ;).


Givetvis ingen hiss. Har smått börjat inse, att om allt går vägen med lilla Räkan så kommer vi nog inte kunna bo kvar =S.
Vi som precis flyttat hit och trivs skitbra!

Hade en plan att ev ha vagnen i Cykelförrådet nedanför alla trappor. Nere vid parkeringen. Men jag menar det blir ju inte så jäkla lätt ändå, att konka på alla grejer. Jag som har reumatism och knappt kommer upp som det är nu ibland.

Vi har kollat på nätet på lite lägenheter 4:or med rimliga hyror. Det finns faktiskt ett par. Men inte i stan, och de som finns inne i stan är ju tyvärr väldigt dyra. Vi hade tur som hittade den här 3:an för 6000kr.
Dessutom är ju inte husen så fagra, men det är väl så. Man får rucka lite på sina krav och önskemål kanske och prioritera HISS kanske. Smidighet och praktiska saker går före det estetiska ;).

Nu måste jag jäkta att göra mig i ordning. Duscha och "må dåligt" innan kalas hemma hos J-familjen :D!


Trevlig kväll!

 



                                    






Dagen började med frukost med Moster L och senare åt vi lunch med Morfar Saab Resturangen. Det var jättegott, Flygande jakob och till efterrätt en Magnum white el vad den hette. Vad god!
Efter lunchen drog Moster L hem till sig och jag fick skjuts av Morfar hem till mig. Där började illamåendet på riktigt (hade redan mått dåligt på morgonen men det var inte så farligt).
Orkade inte skriva så mkt i förra inlägget men en bild säger ju mer än tusen ord ;).

Hade bokat in en Lets Dance afton hemma hos Gummsan men började känna att jag inte skulle palla med det. Som tur är tvingade jag mig upp ifr fosterställningen jag befann mig i och tog på mig 4 st byxor, 4 tröjor, 1 poncho, 1 halsduk, 3 strumpor och gav mig iväg mot Gumsan med ett stopp innan hos Fiffi. Det tog hela 10 min innan jag började frysa, det är ju rekord! Hos Fiffi bjöds det på kaffe och tjattrades en stund.
Hos Gummsan väntade väldigt god mat tillredd av Gubben, Gummsan stod för den jättegoda efterrätten och Söta C stod för att rulla ifr mage till rygg! Ett fenomen hon börjar med bara ngn timme innan jag kom dit. Vad skojigt.

Det blev tjatter och vi tittade på Lets dance. En helt suverän afton, även fast jag fick springa iväg och tillbe även deras Porslins Gud!
Glad att jag tog mig till dem och inte satt hemma och tyckte synd om mig själv.
TACK ska ni ha, det var så trevligt!


Gick hemåt, med ett stopp vid Bishop arms för att möta upp Morfar, Papi och Mr M. De hade druckit whiskey =).
Vi drog oss hemåt allihopa med ett stopp på Mc Donalds, jag köpte lite Fanta var så sugen. Gud vad gott det är!
Nu ska jag sova. Papi ligger och snarkar bredvid mig i soffan nu. Ska dra med honom till sängen. Kommer bli jobbigt att sova nära honom för han STINKER Mc Nacho Junior eller vad den nu hette. Är säkert god men har en rent avkyvärd stank. Jävla Mc Donalds! Sen gick vi hem i -19c. Varmt och mysigt var det. Som sagt tur att det inte är långt.

Vi höres mer imorgon. Godnatt mina kära vänner ♥

 


....


njaeee

Kräkans syster, Räkans  Moster L  vill städa. Kräkan vill hulka och eller spela spel....

Kräkan har tänkt på allt!

Jag tycker inte att det ska bli jobbigt att vara höggravid på sommaren. En del har sagt att man har större risk att samla på sig extra mycket vatten och att det är varm och jäkligt. Men ni förstår jag har tänkt på allt!











Det är Kräkan och Pärlan i sommar!

Kram på er


Sovmorgon!

Idag med. Hade satt klockan tidigare men det var skönt att jag  ignorerade signalerna och sov ut.

Igår när jag gick och la mig var det sent, tyckte det skulle bli så skönt att sova. Men kunde inte, mådde jättedåligt. Allt snurrade och illamåendet är inte av denna värld. Gummsan hade redan förvarnat mig om att livmodern gärna får "växtvärk" i den veckan som jag är i. Illamåendet var dock rejält,
kändes som jag åkt 4 varv med en bergodalbana, uppochner, full!!

Nu blir det en pangfrukost, men har ju glömt att köpa juice!!!
Blir äggmackor iaf tror jag. Mums =D....


Höres sen!!!!

Dagen som gått...

Dagen började ju som jag skrev tidigare med ett besök på Vårdcentralen. Fick sällskap dit av Morfar och Moster L, va snälla dem är!!!


För en gångs skull gick besöket jättefort. Skulle ta lite prover inför ett kommande besök på Reumatolog avdelningen på US nästa vecka. Jag har nämligen åkt på sjukdomen "Reumatism" så nu ska det utredas mer vilken sorts och hur man kan behandla det.
Har även en ganska ovanlig sjukdom som heter "Raynauds syndrom", vilket är nedsatt blodflöde på grund av tillfälliga kramper i fingrarna och tårnas blodkärl.

Det var när jag sökte för Raynauds och att händerna domnade bort som jag fick reda på att jag även hade Reumatism. Så även det ska jag få medicin för, tror att allt kommer bli bra. Dock är det inte så skönt då det är kallt. Så -15c om dagarna är ju inte direkt optimalt för mig! Hör av dig om du vill köpa ett hus åt mig på ngt tropiskt paradis, jag kommer med största sannorlikhet mottaga din gåva.
Efter Vårdcentralen gick vi till Apoteket för att köpa Folsyra och Omega 3, bra tillskott när man är gravid tydligen. Trodde att det var lite tidigt att börja med sådant, men efter påtryckningar av vänner som kan sådana saker var det bara att börja käka de tabletterna.


Efter det gick vi och fikade på Tannefors Hembageri, åt en köttbullemacka och konstanterade att jag inte kunde klura ut hur sugröret fungerade till juicen jag beställt. Och jag som väntar en liten.... jaja jag får väl plugga på tills dess så jag lär mig ;).
Efter fikan gick jag och Moster L på stan för o köpa ett Alfaphet Limited edition till Papi, köpte även ett sällskapsspel som hette "rock o pop" eller något i den stilen. Vilket sammanträffande att det är just mina favorit genrer ;).

Vi möte upp Gummsan och Söta C. Det bar av hem till mig där vi åt grillat kött i mängder och tog fina kort på Söta C! Jättekul hehe. Återkommer med de korten när jag har laddat upp dem på datorn. Tillsvidare får ni det  kortet :D.

Jo jag köpte ju mysbyxor också. Vad skönt att slippa skarpa kanter mot magen. Hade bara låga byxor hemma. Me dont likee...
Hann med att spöa Moster L och Papi i Alfaphet, det var ingen match.
Kräkan kan.

Moster L ska sova kvar, jättemysigt. Hon förtjänar så mkt fint för att hon orkar stå ut med mitt tjat ;).
Kram på dig!!!

Nu ska du tjattras lite till och sen sussa....








Chicken!!!

En väldigt bra dag idag! Trots blodprov och magont!
Umgåts m Morfar o Moster L.

Köpt asköna brallor... yeeey! Nu ska jag Moster L och Gummsan m dotter käka grillad kyckling m tillbehör!!! Återkommer senare..

Tjarå


Arghhh!!! del 2

Nu är jag arg igen! Nämnde för Papi att jag ska köpa ett par mammamysbyxor. Och han började jämra sig som bara den....

Anledningen, som jag inte fick förklara för honom, till det är INTE fö att jag är stor och på så vis behöver ett par mammabyxor.
Utan för att jag har ganska ont på nederdelen av buken nu. Huggande och molnande värk och då gör det lite ont att ha de mysbyxor (och mina jeans framförallt) jag har här hemma på mig. för linningen sitter precis där i nederkant av buken o det är jätteobehagligt just nu.

För övr har jag och en vänninna redan ägt Gravidbyxor, ty de är suvve då man käkat pizza en hel dag!!!


Där fick du Papi !

BANG ROASTED!!!

Godmorgon!!!

Ojoj! Idag blev det sovmorgon. Jätteskönt. Har sovit jättedåligt på sistonde!
Ska försöka sätta i mig ngt snart så att jag inte mår så illa.

Moster L kommer hit sen, alltid lika trefligt!
Ska snacka skit och äta lite. Ev drar jag iväg henne till HM också. Tur att man bor nära nu när det är så kallt.
Bara ngr hundra meter.

Men först på schemat så står det "Vårdcentralen". Ska ta massa prover där för ett besök jag har på US nästa vecka.
Nu blir ni säkert jätteoroliga och det behöver ni inte bli, det är inget allvarligt. Jag berättar mer om det lite senare el någon annan gång!

Chaoo så länge!

Ryggen dödar mig!

Är uppe väldigt sent idag igen, kan inte sova. Ryggen gör så ont. Ajaj. Värker så himla mycket i svanken =S!!!
Ska de vara så här? Får köra research imorgon nu pallar jag inte!

Ajaj

Godnatt ♥


NU KÖR VI BRITTMARIEEEJJJJJJJ!!!


GRATTIS PAPI!!!!

zzzZZZzz säger Katten  Bartendern Signe serverar hädanefter LOKA  mmm va gott!  innan tårtan! 

ska hon ha mer?  Papis egenhändiga!  kolla här då!  love

Sista kortet på granen!!!           har jag gjort ALLDELES SJÄLV! Teckningen asså! =)                 tårta är gott!          ojoj    


Väldigt trevligt med besök var det!!!!
Vilken tid jag tog på mig att ladda upp bilderna. Upptäckte att Papi inte var med på så många av bilderna.

Kram o hej!

Försökte simma lugnt!

Efter en lite lätt kaotisk början på dagen tänkte jag repa mig med ett skumbad!
Laddat m krämer, ellos-katalogen och mobilen.
Var hur trevligt som helst de första minuterna innan jag behövde pinka, igen, igen o igen. Ett jävla spring helt enkelt.
Men sen blev illamåendet bara värre och värre. Det fanns ju där i bakgrunden innan badet med. Men nu känns det mer som håll och sitter högt upp. Plus att de gör så förbannat ont i ryggen och svanken!!!
Det har jag inte kännt av förut, och när jag fyllde på vattnet medans jag satt i badkaret fick jag det aldrig tillräckligt varmt....

Undrar om alla dessa grejer är normala? =S...
Nu har jag fixat mig så ja kan sova tills världens bästa familj kommer. Gud va skönt!

Kul med en liten sammankost, ska bara se till så jag kan hålla mig vaken!


Tjo o tjim!

Restaurering av tårta!




Tårtan som blev sönderhackad för ett tag sen håller nu på och restaureras!!!!
Vid närmare eftertanke så tror jag att tårtan tjänade på att bli delad i mindre bitar. Den blir svinmööööör!

Och majonäsen jag har i håret efter psykbrytet är ju inte så farligt ändå. Jag som börjat få så torrt hår! Helt perfekt.

Livet leker!

Fråga?

Nu är det bättre! Har en fråga te er. Mami tror att de blir en pojke, Papi tror att det blir en flicka.
Vad tror ni?

....


Help me.....



Hade jordens största bråk nu, om en smörgåstårta.
Hävdade då och fortfarande att jag hade rätt att balla ur.
Dock kanske man kan bete sig mer moget då man förklarar sina argument än vad jag gjorde.
Jag känner mig så ledsen. Minns knappt när jag grät så här mycker senast.
När jag såg på film med gravida tyckte jag jämt att det var så gulligt och charmigt när man märkte av deras humörsvängningar.
Det är allt annat än gulligt kan jag säga.

Kommer behöva en jävla massa näsdukar!!!!


Gó Morrn!

Nu är det dags att ta tag i mig själv, lägenheten och tårtorna som ska förberedas. För idag kommer finfrämmat
som ska fira Papi som fyller år imorgon!

Papi är inte så nöjd eftersom han vill sova mer och inte kan det när jag är vaken. Men jag har massa grejer att ta tag i så jag måste.


Idag mår jag bra. Svettningar under natten som alltid iof. Har ett illamående som börjar komma krypande men det brukar vara rejält värre!
Med en macka kan jag nog lura illamåendet att försvinna helt, hoppas jag!


Idag på fikat har nog Papi planerat att säga till sin släkt, är spännande. Blir lite nervös.
Ska bli kul att träffa alla.
Nu ska jag springa och pinka!


Hej svejs ♥

Arghhhh!

Ska sova nu, en sista uppdatering är bara att jag är arg på Papi för han säger att jag inte får äta mer mat idag!!!!
Vad säger vi om det kära bloggläsare???????!
Va va VA???

Gott nytt Wäkan!!!






Räkans första nyår indirekt kan man säga!

ZZZzzzZZZZzzzz

Oj vad sent jag är uppe idag då!

Verkligen rekord nu för tiden. Varit såååååå trött. Och ÄR fortfarande men tvingar mig själv att vara vaken medans Papi och Mr M spelar tv-spel. Känns lagom "wild and crazy" för min del att vara uppe efter kl 00 på Trettondagsafton.
Snacka om att tider har förändrats haha!

Eftersom detta är mitt första barn så vet man inte riktigt vad man ska förvänta sig och var verkligen inte förberedd på alla symptom jag kände av.

  • Brösten ömmar, känns som om ngn huggit av dem.
  • Jag spyr och äcklas av allt hela tiden.
  • Jag hinner inte äta upp maten jag har framför mig knappt innan jag blir hungrig igen.
  • Humöret sviktar rejält. Jag grät tex för att jag var hungrig. Ehm stabilt...
  • Måste pinka heela tiden.
  • Svettas som en nunna i kyrkan (jag svettas ALDRIG annars ugn).
  • Jag åt knäck som jag slängt i papperskorgen! =S 

Det sistnämnda var verkligen ett "new low" så att säga. Att verkligen äta ur soptunnan för att jag inte kunde motstå mitt plötsliga sötsug. Snacka om en väldigt dålig karaktär.

Allt är ju dock inte neggo, vilket jag inte får glömma att nämna. Jag är ju nämligen, trots mina täta besök hos Porslins Guden, väldigt lycklig!

Och vem känner sig inte tryggare när man får höra historier om att "allt annat gör så ont, så du känner inte ens att de klipper dig där nere!!!". Tack Gummsan vad skulle jag utan dig ;). Skämt åsido så var det svinkul att ses idag!


Puss o kram till er alla!!!♥







Give me foood!



Jag är ärlig, vi snackar vad som! Burgare, pizza, potatis, husman, bröd. Whatever....

Käkade en El Maco GRANDE nyss iof (den va godare på vägen ner än upp, usch!)
men nu är jag hungrig igen, hur ska detta sluta!?

Bullbaket är igång!




Hej allihopa Kräkan och Räkan här! 

Så då har man vetat att det är bullbak som råder i ca 1 v, kroppen har dock känt av det längre!
Så länge kunde ja hålla mig fr att säga till lá familia!
Är verkligen jätteglad, och även om det är tidigt så är jag glad att jag sagt det till många nära och kära nu.
Känns inte lika ensamt.

Trodde att jag avslöjat mig själv då jag pinkade HELA TIDEN då jag och pappa var o fikade.
Full m dåligt samvete över att inte ha vartit helt ärlig, trodde jag att han kommit på mig!
Min lilla hemlighet var avslöjad tänkte jag. Så som svar på tal på en fråga om varför jag behövde pinka så mkt. Svarade jag ngt i stil m "ja är gravid" fullt övertygad om att han redan klurat ut det.

Men som svar fick jag ngt i stil m "VA e det sant? Hur gick det till?".
Herregud han visste inte. Och nu vill han att jag ska förklara HUR DET GICK TILL MED.
Efter ngn sekund börja vi skratta. Skönt att det var ute i luften.

Berättade senare för resten av familjen. Jätteskönt verkligen och dem är så snälla!

Tack Snälla Moster L för den fina bloggen!!!!
(Fick den av L, väldans fin gest. Nu ska jag bara fatta hur man gör m)




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0