Lilypie First Birthday tickers

Bilder ifrån 28/6











Stress och nervös!

Nu har jag pluggat en del. Får se hur det går, är jättenervös men ja hoppas hoppas hoppas hoppas!

Kämpa järnet idag helt enkelt. Får se om man ens kan följa med Papi neråt i landet senare ikväll!
Hoppas där med...


Maggen i v28 (v27+3)


Grattis Henrik och Ronja!!!

För Ni har tagit studenten!!!! :D!!!

Hoppas jag lyckas göra detsamma idag så jag hinner fira Er! Har sista proven i skolan idag. Usch och fy. Hängt tvätt, kastat upp, sitter och pluggar som en galning och ska snart ut i regnet.

Höres sen!

Hmmm...

Var ju inte direkt mycket som blev avbockat på min lista idag inte. Jo förresten, kräkningar och trist syn. Vet inte längre om man kräks för man är sjuk eller om det är den "vanliga" graviditets-varianten.

Hur som så blir det fullt upp för mig imorgon. Jag som trodde att jag skulle få äta lite tårta och njuta lite då jag. Nehe Ni det blir prov hela dagen för hela baletten.

Nu sovdags....

Wish me luck tills imorgon!


Kramar

Hua!!!

Feber inatt, ingen sömn imorse för Barnet och katten höll mig vaken från och till. Migrän och jätteillamående nu. Måste till skolan och göra 2 prov (varav etnationellt)  ett muntligt framförande och en massa andra diverse uppgifter. Efter det ut till kolonilotten och klippagräs, kratta upp gräs, vattna, skaffa nya parkerings-tillstånd. Sedan iväg och köpa student-presenter?!
Hem och tvätta kläder inför helgen och laga matsäck tills Fredagen.

Laga middag, försöka fixa iordning sig själv.

Hm och detta ska jag göra med kräknings-intervaller och utan syn känns det som (migränen sitter i ögonen).
Får se hur det tar. Känns långt bort att ens fixa frukost just nu känns det som.

UL bilder v28

Lite suddiga, har bara tagit kort på korten. UL-bilderna är lite suddiga och kameran e inte så bra så blir ju så.


Ansiktet nedifrån. Man ser hans v. kind, läpparna och de två mörka prickarna ovanför är näsborrarna.
Jag och Papi upptäckte också att en skugga nästan gör så att det ser ut som ett öga i bakgrunden, men det är det inte hehe...



Huvudet i profil till höger. Arm ser man precis vid bröstkorgen.

Varit på UL!

Nu har vi kommit hem fr Ul. Gud vad kul det var. Har två foton därifr nu. Ena bilden tycker jag är häftig, den är tagen snett nedifrån med en hand framför ansiktet. Ser ut som en papparazzi-bild och det enda man ser är iof ena sidan på kinden, munnen och 2 näsborrar. Papi och barnmorskan tyckte väl att det var lustigt att man gillade just den bilden hehe.
Fick med en profilbild också.

När jag skulle lägga mig på britsen så sa Papi att jag skulle känna efter så att jag inte fick de där yrsel-känslorna jag fick igår. Visade sig att det var samma barnmorska som skulle utföra UL som jag hade pratat med igår när jag ringde. Hon var jättetrevlig verkligen.
Allt gick bra, men så kom yrslet. Som tur av var det i slutet av undersökningen. Blir helt yr och hör och ser "luddigt" och växlar snabbt från jättevarm till jättekall. Svetten forsar och allt kändes jätte obehagligt. Usch att det ska bli sådär. Men som sagt det var i slutet så allt gick bra ändå och denna gång var ju Papi med =D.

Grabben är:

7,6 cm diameter över huvud
7,5 cm diameter över buken
5 cm långt lårben.

Väger 1181 gr. Vilket är helt normalt och ligger helt rätt i "kurvan" men är 7,8% mer än den exakta riktlinjen. (10% uppåt eller neråt är absolut inget "onormalt"). Så han ligger ju lite uppåt på skalan. Kul att han redan brås på Mami!!!


Uppdaterar med bilderna så fort de finns på datorn!


!*¨*-+#!!"**-Ultraljuds avdelning!!!

Har ju tid hos UL idag. Dock visste jag inte om jag hade tid 14.00/14.30. Men ringde igår i vilket fall för att se om jag kunde flytta tiden till nästa vecka. För Papi hade tackat ja till att jobba extra idag och ville inte missa undersökningen.
Men igår ringde jag under utsatt telefon-tid. Upptaget i en halvtimme och framåt tills dess att en telefonssvarare säger "telefontiden är slut, ring igen imorgon". Hellustigt och störande men OK då tänkte jag.

Ringde idag igen och SAMMA SAK händer. Ringer UL som en galning. Det är upptaget och 5 min innan teltiden tar slut säger dem att "telefontiden är slut, ring igen imorgon". Ringer till förlossning (avd ligger ju bredvid varandra så tänkte att de kunde hjälpa).
Förklarade min sits och att jag behövde veta vilken tid det var och om jag ev kunde byta tid. Fick ingen som helst hjälp och blev ifrågasatt varför ja "bara inte åkte tills 14.00". Fick förklara att jag har fullt upp (skola och allt) och att även om jag inte visste om det var hel eller halv jag skulle dit så hade jag ju ändå ringt i 2 dgr på utsatt tel-tid!

Måste man verkligen behöva förklara att varken jag eller Papi tar en halvtimme EXTRA ledigt mer än det man behöver ta fr första början?!

Blev klippt arg och efter 20 min tjaffsande så bad hon om mitt pers.nr och loggade in på min journal och såg tiden. Nej men tjena blixten. Så svårt var det....

Att man ska behöva bli arg och skrika och bete sig för att få hjälp då...

Eller Sushi!!!

Hemmalagad Sushi är ju inte helt fel heller. Det här gjorde vi för ett bra tag sen =).


Fläskfilé med soltorkad tomat!

Fläskfilé fylld med soltorkad tomat, kapris, vitlök, basilika och oregano. Rotfruktsgratäng till och en grönsallad (och lite mer soltorkade tomater).

Detta åt vi för ngn vecka sen. Hittade en bild och är så sugen =D!!!


Bä bä vita lamm....

är så roligt. Papi sjunger ju för magen nuförtiden. Hade nämnt för honom att han skulle göra det. Men det krävdes att han skulle få "skäll" inför 10 andra pappor på föräldra-utbildningen för att han skulle ta ton. Hehe

Det exellenta låt-valet landade på "Bä bä vita lamm". Han har hållt på ett tag nu. Är det mysigaste som finns när han ligger bredvid magen och sjunger. Helt fantastiskt är det också att han ALLTID svamlar till det vid "......heldagsrock.... åt..... faaaaar?". Han vet liksom inte vem det är som ska få vad i sången, hur många gånger jag än försöker säga det. Blir liksom "2 små stumpor åt far och söndagskjol åt lille lillebror". Att det händer 1 g är ju festligt, men han sjunger ju låten varje kväll. Garvar varje gång, hehe det är så kul. Spelar ingen roll hur tjuriga vi är ;).

Ibörjan sjöng han så fint med. Sen avslutade han med att sjunga skithögt "TJOOHOOO!!!". Försökte på ett pedagogiskt vis förklara att vi ska försöka söva Ungen, inte skrämma ihjäl honom haha. Nu säger "shhhh shhh" ist lugnt och fint, mycket bättre!!!

♥♥♥

Misslyckat Tandhygienist och skolbesök igår...

igår hade jag tid hos min tandhygienist på morgonen. Gick lite sådär kan man säga. Så fort jag lade mig lite bakåt så började det flimmra för ögonen, kunde inte fokusera på vad hon pratade om och jag blev jätteyr. Hon frågade hur det var med mig och hjälpte mig upp. Efter en stund försvann svim-känslorna men var fortfarande yr. Provade att återuppta undersökningen 2 gr till, sista gången satt jag nästan helt upp. Men höll ändå på att svimma, svetten forsade, rann ner i ögonen och kunde inte prata ens. Hellustigt, är inte ens rädd för tandläkare, även fast putsningen senast gjorde asont. Hade ätit och druckit så allt borde varit helt OK.

Jag blev jätteorolig, fick avbryta och gick till Hemköp för att köpa frukt. Sen till skolan. Skolan ligger ju mellan Tandläkaren och US. Så tänkte att jag skulle gå dit och ringa Förlossning. Är ju dit man ska ringa nu ist för sjukvårdsupplysning.

Efter att ha pratat m en sköterska så kontaktade hon läkare åt mig och de kom fram till att jag hade vena-cava effekten. Att blodpulsådern blir klämd då man ligger ner. Otäckt, är ju van vid den där tyngden på bröstet och att ha svårt att andas. Men att hålla på att svimma känns sådär.

Hade dragit på mig jordens migrän dessutom, var bara att ta sig hem igen vilket jag blivit ordinerad. Vilken opepp!!!

Hem, försökte sova gick sådär men lyckades ju vila iaf. När Papi kom käkade vi mat, jag kastade upp sen sov vi. Ingen höjdardag m andra ord.

Skola och UL idag!

Ïdag är det prov i MA. Bara lite kvar (men ack så svårt). Förra Fredagen blev jag godkänd i religon och samhäll. Är i princip färdig med Svenska med. Jag känner att jag också har lust att stå och skrika "FY FAN VAD JAG ÄR BRA!" snart!
Hade vart lite kul med skumpa med för den delen men får köra på cider ist ;).

Idag är det UL igen, ett av de 3 st extra vi får för att vi går på Specialist Mödravården. Ska bli kul, roligt att gå dit då man inte är lika stressad som man brukar. (Nu är jag bara ganska stressad, förut har jag varit helt sinnessjukt stressad med så mkt att göra om dagarna.)
Får se om Papi hinner dit också, han har tydligen tagit ett extra-pass på jobbet. Jag som anpassade tiden efter honom. Hoppas han kommer hinna verkligen!


Papi drar ut mig på promenad....



Han tar det på yttersta allvar =)

Tjut, musik, tjut, musik...

Fastnat för en låt. Dessa hormoner är inte kloka. Inte nog med att den går på repeat HELA TIDEN här hemma. Jag tjuter som en gris varje gång jag hör den. Jag tjuter helt hysteriskt.
Varför undrar Ni? Det märker Ni antagligen då Ni lyssnar på den. Men jag tänker så mycket på grabben då. Min lilla Baby-grabb pluttinutt gulligull. Är så blödig. Om Ni träffar mig ute på stan eller ngt, snälla var inte elak mot mig. Då börjar jag tjuta.
När Babyn kommit ska jag göra en video av honom med denna låten till. Att ALLA har gjort det redan gör mig ingenting. För min kommer bli den bästa och låten betyder så mycket för mig.

Lustigt man har ju hört den några gånger innan men inte kännt så här. Innebörden har inte betytt så mycket då, men det säger ju sig självt varför det gör.






Går och sjunger frasen "Hush now..." ifrån låten. Papi tror jämt dock att jag sjunger "HASH now" och börjar direkt sjunga "Hash hash amfetamin" Med Dr Alban... Alla gillar vi olika låtar =S. När jag sen spelade upp låten för Papi blev han inte alls berörd. Han tyckte att det var en "snuskig låt". Ehm Ok???
Jo han tolkar det nämligen som att kvinnan i låten blir "besudlad" av en ängel i låten (touched by an angel) och att det är så "a little boy" kommer till.
Jag hävdar ju att "an angel" är pojken, och att det inte tas på något sånt sätt alls i låten. Haha... han e för rolig Papi....!!!



bilder v 26+0





Magen stenhård under samandragning. Ser Ni att den nästan är platt nederst på magen hehe.





Föräldra utbildning igår

Var på Föräldra utbildning igår. Fick väl reda på en del nytt men det mesta visste man väl innan. Var mest intressant och se 5-6 till magar i samma månad som vi ugn. Kul att känna att man inte är så ensam.
För det gör man. Börjar kännas som att man är ensam på jorden om allt. Barnmorskan yrar om att allt jag upplevt hitills är "normalt". Medans när man pratar med vänner el bekanta och bekantas bekanta om hur deras graviditet var så "visst jag mådde dåligt ibland" heter det. Att vara gravid är underbart. Men påfrestningen, och omställningen är inte främst fysisk.

Längtar efter när grabben kommer. Men tänker också att tycker ja det är jobbigt nu så blir det väl jobbigare sen. Alla säger att "njut nu, för lugnare än så har. o bättre än så här kommer du inte må på länge". Vet inte hur det kommer gå ihop sig. Längtar efter Babyn men undrar om jag verkligen kommer känna mig mindre ensam i September...
antagligen är det som det sägs, att då blir det väl värre....


RSS 2.0