Lilypie First Birthday tickers

Städa städa

o kasta upp FÖR att man städar =S. Men fint blir det. Tänkte att karln inte skulle behöva inleda sin första semestertid med våran "Fredags-städ" vi nu kör med. Jupp Ni hörde rätt, så j*a roliga är vi att vi STÄDAR på FREDAGAR.  Wild and crazy det är vi det!
Men som sagt, försöker fixa det lite själv så han får lite vila. Men också så att vi kanske kan handla lite idag! Eller MYCKET ;)!

Men han får tömma/fylla på diskmaskin. Fixa avloppen och dyl för usch för att böja sig så dant.

Grabben bör refereras Grisen för han bökar så mkt i magen. Tror att det är en liten gris där inne. En människa kan väl inte böka sådär??!!
Det gör inget, jag älskar min lilla Grisknoe lika mycket för det. Jag har tom haft en Mini-gris så vet redan hur man tar hand om dem. Faktum är att jag är mer rutinerad på små grisar än små barn. Hmm den här tankegången spårade just ur....

Tror det är bäst att jag går och skurar ngn spegel eller liknande nu, drar igång lite micke jackson med....

höres

Seeeeeg....

Sovit dåligt inatt. Riktigt dåligt. Är så trött och min mob krånglar men orkar inte ta tag i det nu. För trött.

Vad festlig man är egentligen, igår var Grabben helt still i magen på kvällen. Helt otroligt. Jag sa det till Papi. Det har inte hänt förut. Inte sedan dess att han började sparka, eller att man började känna det. Det var såååå skönt. Annars innebär att ligga i soffan och kolla på någon serie att man ligger och får helt ont i 1 tim av diverse sparkar eller att han bökar runt så mkt att man helt enkelt inte kan fokusera i vilket fall många gånger.
10 sekunder eller något varade glädjen över "lugnet" i magen. Sen kom ORON!
VARFÖR rör han sig inte? VARFÖR försöker han inte sparka av mig revbenen? VARFÖR försöker han inte pressa ut sig 6 v för tidigt?????? Är ngt fel??!!!

Papi sa "lägg av, han vilar bara. Sover väl eller något! Det är ingen fara. Njut ist ;)!!"
2 sek efter att han sagt det, började jag buffa på magen för att väcka Grabben. Efter ett litet tag låg jag där i soffan med det bökandes lilla odjuret i magen....
Helt UNDERBART =D =D!!!


En STOOOOR överraskning....

vankas till Papi. Kan inte bärga mig innan jag får säga det till honom. Men måste vänta tills han har slutat jobbet. Usch vad jobbigt! Vill säga det nuuuu

Ojojoj Bloggen uppdaterad!

Vad fint Moster L gjort på sidan. Det är ju som Ni säkert alla vet webmaster på denna sidan. Hon är så duktig och snäll som hjälper mig. Gulle ♥
Tänk att det var så längesedan redan jag fick reda på att jag var gravid. Redan då fixade Moster L bloggen åt mig =D!
Måste påstå att jag var duktigare att uppdatera förr, men tiden har gått så fort. Det händer så mkt hela tiden.

Idag hade jag tänkt att cykla ut till Morfar i verkstaden med fika. Såg fram emot det massor. Men för att kunna cykla ut med frukost måste man ju äta frukost. Då började jag kasta upp. Så himla typiskt. Mår inte så jättedåligt men har sura uppstötningar som heter duga. Så cykla blir det ju inte. Men Morfar kommer hit sen istället och lunchar =).

Idag kommer också Moster L. Ska bli väääääldigt trevligt.

Babyn har sån hicka nu och ligger liksom bakåt ryggraden så hela jag skakar då det hickar haha....

kram på Er

82,1 %

Du är på dag 230 av 280. (82,1%).

 
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 5 fulla dagar (v32+5).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 7 sep 2010
Du har 50 dagar kvar till beräknad förlossning.

Hallå!!!

Jag har varit lite dålig på att uppdetare bloggen under helgen. Men det har varit en riktigt bra helg. Bortsett fr en helt hemsk halsbränna!

Den håller dessutom i sig. Grabben rör sig som tusan som vanligt. papi känner ju ofta på magen, men igår kände han när det känns som en enorm Alien försökte vända sig i buken ;). Papi såg nästan rädd ut när han såg och kände hur lillen bökade runt.
Tror vi har bestämt namn också, men inte helt säker. Vi vill ha flera alternativ tills efter förlossning då vi har sett honom. Men lutar mer åt ett namn. Vi får se ;). Jag och Papi har kommit fram till att inte säga det till ngn tills efter han är namngedd också så Ni får inte veta än ;).

Åkte till Finspång i helgen och tog en fika med Farbror B och hans Underbara fru Lilly-anne. Alltid trevligt, vi blev bjudna på våfflor m grädde och jordgubbar. Satt perfekt i kistan.

Min kusin ska ju också ha tillökning i September. Att det var i början visste jag, men hade missat att det var den 6:e. Bara 1 dag ifrån! Häftigt.
Snart kommer Morfar på kaffe och sen frukost.

Senare kanske Mormor kommer...

Höres senare ♥

Jockes 30-års fest!!!

Bilder fr när vi var på Jockes 30-års fest. Var ett tag sen men bättre sent än aldrig =)...


På väg i bilen.



Papi är glad!


Mr M också glad


Jag och Jocke



Pappan till födelsedagsbarnet. Mkt trevlig karl


Gulliga Johanna som fixat med hela kalaset!!!


Bla den här supegoda maten! Jag var vääääääldigt lycklig ;)



Partyt drar igång ;)


Jag är nöjdare än vad jag ser ut ;)


Mami o Papi...


Mr M


What to say ;) hehe...


? =D


Johannas syster, jocke och Papi drar igång dansgolvet


Järn-gänget!!!


Papi smyg-matar hunden (Albin tror jag) med chips. För att rå-neka till det dagen efter ;)


Jocke med trött Mr M i bakgrunden.


Sega pöjkar, och jocke precis innan hans stol-dribbling. Fantastiskt fot-arbete!


Inte så pigga dagen efter: 1


Inte så pigg dagen efter: 2


Inte så pigg dagen efter: 3


Grabbarna i liiiiten stad vi stannade och åt i =)


Pizzeria Jericho... speciellt må jag säga =)


Papi äter Cola-skum som Mr M hittade på ett stopp på vägen hem. Smakade ofantligt illa.
Lustigt godis kidsen äter nu förtiden ;)















Bm igår...

Gick ganska bra att cykla till Us igår. Jobbigt var det ju men gick ok ändå, tog det ju i min takt. Väl hos Bm gick det bra. Hjärtat på Grabben dunkade på så fint ;). Han sprattlar så dant fortfarande. Bm kommenterar det som oftast. Var mycket enklare när han gjorde piruetter när han var 12 cm till skillnad fr ca 43 ;). Men så skönt det är ändå att känna honom böka därinne. Min lilla gris ;)!!!


Magen mätte bra och jag hade "bara" gått upp 2 kg. Exakt 2 kg sedan sist för ngr v sen. Skönt att det inte var mkt mer för jag har gått upp en del under graviditeten. Både jag och Grabben ligger bra i kurvan (kurvan mäter hur mkt man ska väga och hur stor magen ska vara osv).

Väl hemma blev det fika med Fiffi och en överraskning av Papi. Han åkte iväg med mig mot tornby-hållet. Mycket trevligt. Senare blev det thai-mat. Väldigt gott!!!

Nu ska jag ta tag i lägenheten. Mår väldigt illa och skinkar ömmar men ska försöka fixa lite bäst det går.

Kram kram♥

Har jag berättat....

att Bebben nu ändrat läge i livmodern?
Vet inte vad den kallas eller så men han ligger med huvudet ganska rakt ner nu och med stjärten nästan uppåt.
Förut hade han sina små fötter inkilade under mina revben. Nu ligger det en bak där istället. Tydligen är det för att göra sig "beredd" inför förlossning. Hans huvud är dock inte fixerat än så det vilar fritt hehe....

När han rör sig skakar hela magen till, man känner vad som är knä, fot hand el rumpa.

Vaaaaaaaaaaaarmt!

Jag har inte tyckt att det varit så jobbigt med värmen förut. Inte iom graviditeten. Asså ALLA svettas ju som idioter nu, det är ju 33 grader i skuggan många gr så de är ju klart att jobbigt är det ju. Men trodde det skulle vara 10000 gr jobbigare. Dock är ju svullnaden man får över fötter och ben på kvällarna lite halvjobbiga.
Eller när man ska ta sig någonstans, som idag då jag ska cykla till Us igen. Men det har väl inget med värmen att göra, snarare brist på kondition och obehagliga kramper i livmodern.


Dagen hitills =)!

Morfar kom ju imorse. Det blev flingor (Kellogs red berries mmm, dock jääääkligt söta. Inte så nyttiga tror jag inte), rostmacka med ost och en kopp kaffe. Gott men kaffet triggar illamåendet, synd för det är ju gött!

Han åkte sedan iväg. Jag gjorde pajer (rabarber och hallon). Kussen m hustru kunde inte komma och fika idag, men det tar vi någon annan gång =D!

Gummsan Gubben och Söta C kom och åt paj med mig. Trevligt som alltid. Söta C var gulligt klädd i en Ko-mönstrad klänning =). Både Gummsan och Papi är helt besatta av kossor och ko-tryck. Lite kul.

Nu lagar vi en chilli-gryta (typ chili con carne. gillar inte att äta det med ris utan lägger till mer olika sorters bönor så det blir matigare, i detta fall stora vita bönor och lite linser. Serveras med bröd och grönsallad mmmm) dock kan den inte göras så stark för min halsbränna nu för tiden är inte av denna värld.
Kanske blir att se på lite Desperate sen. Så längesen vi kollade på serier. Kollade igår men innan dess var det evigheter sedan. Borde kolla på nya serien som börjar idag på 5:an. Är något förlossnings-program och man behöver ju plugga på lite hehe ;)... får se vad Papi tycker han var inte så jättesugen tror jag haha!!!

Jahapp!....

Ska man göra idag då?
Städa lite, sen kommer Kussen P med Hustrun Gulliga L hit!
Vääääldigt trevligt fölk som man alltid blir glad av. Så det ska bli väldigt kul. Ser vi fram emot.
Skulle vilja hinna hämta ut det där gratis-paketet fr Libero också. Får se om man hinner. Papi ville ju försöka komma hem och fika med herrskapet också =)!

Snart kommer Morfar på frukost, börjar bli hungrig så han får ta och komma snart ;).

Hörs sen.,..

Allt var OK!!!

Hemkommen nu, allt var bra med Grabben och nu regnar det! Det är toppen!!!!

Hjärtat dunkade på så fint, inget kunde känts bättre! Min älskade lilla prins =D!
Fick se riktigt bra bilder på honom också. Helt fantastiskt.
Vena cava-nerven gjorde sig påmind men vem bryyyyr sig =D!

Nu blir det grillad kyckling m kroketter o sås med mannen jag älskar ute på balkan. Blixtar och dunder nu är livet gött!!!  ♥

hmmm........

gud vad det hugger och ilar låååångt ner i livmodern... udda känsla.
Inte så skön direkt, måste kolla upp vad det kan vara. Ska fråga på Us. Lite lunch nu kanske?

Godmorgon!

Eller snarare god förmiddag. Jag har ju vartit uppe en stund idag. Mår lite illa, försöker hålla nere gröten som vanligt. Tror det kommer gå sådär, mår riktigt illa. Sen är jag ju så orolig för undersökningen idag som sagt. När jag var på UL förra veckan upptäckte barnmorskan att hjärtat slog lite oregelbundet. Det var inget ovanligt sa hon, tvärtom. Barnen brukar själva "ställa om sig" efter förlossning och den där oregelbundheten var inte helt ovanlig. Men eftersom jag går hos Specialist Mödravården så ville hon dubbelkolla med överläkaren om jag behövde någon special-tid. Men det behövdes inte. Efter 2 dgr ringde dem ändå och gav mig en tid till en hjärtläkare.
Jättebra att de är så noggranna och ska bli skönt att ha varit där och kollat det. Vet inte riktigt hur de blir för när jag var på UL senast så gjorde den där vena cava nerven sig rejält påmind, blev helt svimfärdig. Trodde det var pga värmen, men alla andra såg ut att må bra och när jag sen börja se prickar fattade jag att det var den där nerven =S! Men då kunde jag ligga lite på sidan, skulle va skönt om man kunde få det idag m. Men skitsamma det märks, man gör ju vad som helst för Parveln. Skulle de be mig ligga på en brinnande brits för de var tvungen att kolla så att Köttbullen var OK så skulle jag absolut göra det. Lustigt hur någon man aldrig någonsin träffat eller förr sett kan betyda så oerhört mkt. Redan betyda allt...

Magen rör på sig som tusan, är ju liiite bökigt för han verkar ha det trångt. En vändning som han gjorde jättelätt för ngn vecka sedan får mig nu att nästan ramla omkull i soffan hehe. Nu ser man utanpå magen när han har hicka, magen skakar rejält då, och man känner han knän, fötter, rumpa osv.
Papi försökte för ngn v sedan att lyssna på hjärtat med bara örat mot magen. Han hittade det till sist och då lät det dovt och var svårt att hitta. Igår hittade han det direkt och låter ganska högt tydligen.

Har märkt att Han ändrat läge i magen. Han ligger inte riktigt som han gjort förr utan mer med huvudet nedåt och benen rakt upp mot bröstet. Förut var det mer huvudet snett mot min vänstra bäcken-sida och fötterna låg som oftast mot mina högra revben. Nu har benen bytts ut mot en rumpa som trycker på ditåt känns det som haha....


har också samandragningar som känns mer mot nedre delen av livmodern. Det liksom ilar ganska skarpt och kommer ganska ofta. Vet inte varför men ska prata med Bm om det på Tors då jag ska dit. Har en lång tid då så det ska bli kul....

Idag ska jag cykla till Us. Tjohoo....

höres sen. Kram

Måndag kväll....

Hallå allihopa!

Helgen har varit minst sagt händelserik! Den stora händelsen var ju Babyshowern. Det var den bästa tjejen någonsin Moster L som stod för planering av den. Men Mormor var ju inte dålig på att hjälpa till, likaså Morbror P. Papi fick också dra ett strå till stacken ;). Helt underbar dag var det. Är jättetacksam för ALLA som kom, hade verkligen kanonkul. Tusen tack för presenter också, det hade verkligen inte behövts. En överraskning var väldigt uppskattad med, var en kompis från min uppväxt som kom med sin familj. Mia som jag nämnt tidigare på bloggen. Så oerhört kul. Jag blev jätteglad. I den  tropiska värmen och med alla hormoner i kroppen höll jag nog på att tuppa av haha. Helt otippat och jättekul som sagt!

Ska berätta mer framöver då jag lägger upp lite bilder också =D!!!

Fredagen hos sjukgymnasten gick bra, eller bra och bra. Hon gav mig massor med gymnastikövningar och påpekade att jag var stel, hade foglossning, ngt med bäcken och ordinerade mig att inte ta trappor (trodde jag varit duktig som gått i trappor fastän det gör så ont. Stark vilja och god karaktär tänkte jag. Visade sig att det var dumt och envist bara och enbart förvärrade saken). Känns bara så oerhört dumt att ta hiss då man bor 8 trappsteg upp, ibland när Papi inte är med så fuskar jag. Då tar jag trappen ändå...
Men det är det enda wild and crazy jag ägnar mig åt på min tid ;)... så helgalen har jag gått och blivit!!!

Är toknervös inför hjärtundersökningen av Grabben imorgon. Hoppas allt går bra. Att lappen där min läkartid stod på är slängd (ej av mig! hade den på bordet och vips borta!) är ju en mindre kul sak för de är helt omöjliga att få tag på på avdelningen. Oftast helt otrevliga och hänvisar till min barnmorska som har ½ tim teletid i veckan  då hon oftast inte svarar. Papi blev därför ordinerad att ringa denna gång. Dels för att det ant är han som slängt lappen och dels för att jag fått ringa om sådana ärenden alla andra 10000 gr.

Idag har jag degat, Moster L kom hit och Gumsan, Gubben o Söta C med. Senare gick jag och Papi och spelade spel med dem hemma hos dem. Killarna utklassade oss. Pinsamt men men.... Nu är man varm och vääääääldigt trött.
Det som är värst med denna totala värme som hägrar är att jag inte orkar göra ngt, allra minst laga mat el dyl. Vem vill stå vid en spis med 50c och smälta bort. Inte blir jag hungrig heller....

Nu är det sovdags! Höres imorgon!


Jättetrött!

är vääääääldigt trött, men grabben försöker sparka av mig revbenen så kan inte sova. Sovit sådär, helt OK. Men gick och la mig så sent så känner mig inte så utvilad. Hungrig också så blir nog frukost snart.
Ska på sjukgymnastik idag. Hade en tid i Tisdags, men när jag anmälde mig i receptionen så fanns det ingen tid. Hellustigt men lite story of my life ändå ;).

Den här dagen ska bli lite som igår hoppas jag. Att jag och Papi plockar hemma. Men förhoppningsvis äter vi lite tidigare för igår blev de seeent.... =S....


Höres sen

Btw

Om ni vill se vad som hände då vi köpte garderober så gå till Papis blogg o titta ;)

UL igår!

Var på Ul igår. Moster och Mormor följde med. Det är så häftigt att se honom. Att se på skärmen att han sparkar eller boxas lite och sen känna det ngn milli sekund efter det!

Dock är det som alla säger, man ser mer på de tidiga Ul. Nu är han så stor så han skuggar mest sig själv, eller ligger lite halvtokigt. Förut kunde ju barnmorskan bara tippa den där lilla Ultraljud-grejen åt sidan så såg man allt. Nu får man välja om man vill se en buk, ett lår eller ett skuggat ansikte dolt av en hand ;). Men det är ju charmigt det med!!!
Riktigt bulliga kinder har han, och väger 100 gr mer än exakt på kurvan. Han är fortfarande "normal" dock. Men väldigt festligt att han väger mer än det exakta medelmåttet eftersom jag kastat upp sedan första veckan av graviditeten.

Min mage tycker alla är så liten. Tycker verkligen inte jag, men har ju inte så mkt att jämföra med ;). Sen kanske den KÄNNS större än vad den är. Kurvan över hur stor/liten livmodern är, ligger jag dock exakt rätt i. Skulle jag vara ngn cm större om livmodern skulle jag vara för stor (ingen fara om man är det dock. bara det att jag ligger på exakt rätt mått). Men den kanske ser mindre ut eftersom jag är ganska lång. Är ju 1,80.
Jaja ja vet inte, det lustiga är bara att jag har en "liten" mage med en "stor" unge. Lustig kombo kan man ju tycka ;).

Den där jäkla Vena Cava nerven bråkar med mig också när jag är på UL. Blev helt varm och sen jättekall över kroppen under undersökningen och det flimmra för ögonen. Samtidigt vill man inte gnälla alltför mkt till barnmorskan för då vill hon ju bara skynda på undersökningen. Man vill ju se så mkt som möjligt så det tar emot lite. Men fick ligga lite på sidan och det hjälpte massvis. Känns jätteobehagligt den där svim-känslan. Att må MER illa än vanligt eftersträvas ju inte heller direkt.

På tis är det dags för ett till UL då de ska kolla mer ingående på hjärtat. Är skitnervös men jag skulle inte vara orolig sa de på Us. Skönt det. Men man kan ju inte hjälpa det. Inget har kommit att betyda så mkt än min lilla Köttbulle!!! ♥


Dålig på att uppdatera!

Nu har jag varit dålig på att uppdatera igen. Inte haft internet tidvis och sen varit så stressad. Men nu får det bli bättring!

RSS 2.0