Lilypie First Birthday tickers

Sa ju det!!!!

Anna  rocks! Mkt röst i den lilla kroppen!!!

Schlager!!!

Kom hem just. Ska se det sista av festivalen. Repriserna med andra ord.
Gillar inte Sibel... usch.
Men är OZZY med???!!!
Nej det var en kvinna, slående lik dock.
Guuud vad dåliga bidrad det verkar vara!!!
JOOOO Anna ifrån Idol är med. Sveriges Cher! För ***** bra!!!
Pernilla Walhgren beter sig/låter som en 12-åring, helt plötsligt fattar ja varför Amy Diamond beter sig som hon gör. Med dessa förebilder. Men Amy är ju 12?!!! Eller typ.
Bidraget efter var en rip off av Green day eller liknande. En väldigt dålig sådan.
Göback är alltid en favorit, hur kan han inte vara det efter Guldet blev till sand. Låten var dock ingen höjdare.


Anna från Idol får det bli!!!

US i Onsdags...

I Onsdags hade jag en tid hos min Bm (Barnmorska för Er som inte vet). Tiden var kl 10.15 för att blodtagnings-labbet inte öppnade försen då. Proverna skulle visa hur mina blodförtunnande sprutor fungerar, därför var det väldigt viktigt att sprutan togs 3 tim innan jag skulle till sjukan.
Det var ju minst sagt ett litet problem eftersom Papi åker till jobbet kl 6.30 och jag kan inte ta sprutan själv.

Det löste sig till sist ändå. Åkte till sjukhuset. Fick skjuts av Morfar =)!
Talade in på Bms tel att jag kunde bli ngn minuter sen. Kom in till väntrummet (de har ingen reception på den avdelningen). Var några minuter sen, men de brukar ju å andra sidan inte ropa upp försen efter 15 min ugn.

Började bli hungrig, hade bara ätit lite frukost väldigt tidigt. Planerna på att gå och äta lunch efter blodprover var väldigt lockande. Kl 11.30 hade jag Ultraljud så fanns gott om tid att äta, drika vatten så jag blev jäätte kissnödig (vilket de sagt att jag skulle vara innan UL ), ta ut pengar och möta upp Papi.


Men min Bm kom inte och ropade upp mig. Tiden gick och jag hade glömt bort hennes namn samt att det inte fanns en reception. Men då jag suttit där över 45 min och började oroa mig för hur länge sedan det var sedan jag fick sprutan och den där 3 tim gränsen Bm talat om, frågade jag en förbipasserande sköterska. Men min Bm hade inte varit där på hela dagen. Jag blev skickad ner till Förlossnings-avdelningen för att fråga efter "Maria".
Väl nere på Förlossning så var det ganska rörigt och en sköterska fattade inte alls varför jag stod där nere helt oförlöst och inte svettig alls, yrandes om någon "Maria och sprutor".

Hon tog mitt Leg och satte mig sedan i fikarummet på avdelningen. Tiden, trötta mammor och pappor kom och gick ,men ingen hjälp. Fick panik då jag såg på klockan. Den stod på 11.10 och jag hade varken ätit eller druckit något.

Började rota i ett skåp i fikarummet och hittade en mugg. Där började jag bälja vatten... En sköterska kom förbi, de hade glömt bort mig. Jag sa att jag inte kunde vara kvar för att jag hade Ul. En sköterska drog med mig in i något rum och tog ett blodprov. Jag överlämnade mitt rör med morgon-urin till henne. Hon vispade runt med en tops och sa att jag skulle hälsa min Bm att det var "bra"!!!

Vad var bra tänkte jag? Färgen, konsistensen? Vädret, hennes humör?

Fick mitt leg och blev eskorterad till Ul-ljud avdelningen. Papi kom dit, han hade varit och tagit ut pengar till Ul-bilderna. Jag fortsattte bälja vatten. Ul-undersökningen var ju givetvis helt underbar. En helt obeskrivlig känsla. Alla har sagt att jag skulle gråta, och det gjorde jag ju inte. Visst var väl nära ngn gång. Men var upptagen med att vara lite förbannad, stressad, illamående och väldigt intresserad av undersökningen.
Pyret rörde sig som tusan och SÖG PÅ TUMMEN!
Jättegulligt.

De gjorde ett KUB-test också, mäter vätska i nacke bl a för att se vad risken är att barnet kan ha Downs syndrom och så. Risken var 1/17 800 så inget fostervattenprov behöver göras (det gör man bara om det är 1/300).
Bf (beräknd födsel) är exakt som vi räknat 7 september!!!
Pyret var, då vi gjorde Ul, 56 mm =).

Direkt då vi kom ut från rummet drog jag in på toaletten. Satte mig på toan och kissade (säkert 4 gr) samtidigt som den ö-kända kaskad-kräkan kom och hälsade på en, två, tre och fyra osv ned i handfatet. Blev yr i huvudet så Papi kom in och tröstade. Där satt jag, kissade och kräktes som aldrig förr. Yr i huvudet, svettig och extremt LYCKLIG!

Ul var en fin upplevelse, allt annat var det INTE. Jag har alltid vetat att barn kostar pengar, mycket pengar. Men trodde inte att det var pga att min sambo måste ta ledigt 1½ tim och ge mig en spruta, vilket inte hade behövts eftersom min Bm inte var på sjukhuset. Eller att vi nu måste fortsätta köpa ASDYRA sprutor som kanske inte ens behövs eller är i en för låg/hög styrka, då vi inte vet något om några svar på hur jag reagerar på Innohepen (som den heter). Inte heller kan vi köpa ett Big pack-sprutor vilket skulle vara mycket bättre rent ekonomiskt. Allt pga att Bm inte kommer på avtalat möte och nu inte svarar på tel (hon är tydligen inte på Us försen nästa tisdag nu och jag har bara några sprutor kvar. Big pack-sprutorna måste beställas 4 dgr i förväg, vilket hade fungerat svinbra om jag fått resultaten i Onsdags som det var sagt. Men nu är det ju kört).


Special mvc börjar kännas väldigt dåligt. Tror dess namn kommer från "Speciellt dåligt", men hoppas ju självklart att jag kommer få anledning att ändra mig =S.



Ultraljuds bilder!


Suddig Ul-bild på Pyret.



Pyret framifrån. Morbror P nämnde att Pyret ser lite ut som en baby Spindelman, han har verkligen rätt!!!

GRATTIS MIA!!!


Mia fick igår en son!!!
Frågade ut en gemensam bekant eftersom man inte hört något och var så nyfiken och orolig!
Gud vad härligt att höra att allt var bra med dem!

Fällde en (eller ett x antal fler ;)..) glädjetår för hennes skull!
Vad roligt!!!

Än en gång Grattis Mia!!!!♥♥♥

=S...

Yr i bollen. Hulkat som en kalv. Varm ömsom kall. Men ska på möte med skolan hur ska man orka?!
Kul att man äntligen fått lite svar på frågor dock. Ska bli kul....

Veckans Tips!!!


Äntligen fungerade det!!!!

Dålig på att uppdatera...

Jag har blivit väldigt dålig på det. Mår så förbannat illa. Energin är på botten-nivå. Trodde det skulle avta vid v 12. Det var dock då det blev värre än vanligt efter 1 veckas lugn.
Det är givetvis en väldigt skön känsla att vara gravid ändå. Och skulle välja att må 1 000 000 000  gr värre än att inte vara gravid alls. Så misstolka inte mitt gnäll.
Men kaskad-kräksen börjar bli lite för mycket vardag.

När Papi satt bredvis mig i sängen för ngr dagar sen, medans jag satt med datorn i knät. Så kaskad-kräktes jag rätt i hinken som står bredvid. Den borde kallar "Alltid redo"!
Vet inte vilket som var mest lustigt. Att jag bara torkar mungiporna och inte ens reflekterar över hur obesvärat man kan dra av en kaskad-kräkning ELLEEER att Papi fortfarande blir lika chokad varje gång det händer. Vid detta laget borde han fatta att kaskad-spyor är mer vardag än skogaholms-limpa och "Halv 8 hemma hos mig".

Känner mig som en dålig vän, syster, dotter och sambo emellanåt för jag orkar absolut ingenting. Den lilla energin man har räcker inte så långt....

ZZZZzzzzZZzZ

Sängen.... Godnatt

Stress...

Idag ska jag till bvc med Gumsan och Söta C. Sen kunskapstorget, sen skatteverket sen posta en massa **** . Sen en massa mer grejer. Sen måste jag och Papi lösa hur vi ska göra med sprutan imorgon. Papi åker 6.30. Kl 7.15 måste jag få sprutan. Kan bli så att jag får följa med Papi till jobbet och sitta på en pall i hans fikarum i ett x-antal timmar. Kuuul...
Nu måste jag hetsa i mig min obligatoriska frukost 1½ knäckemacka =S!!!
Höres sen


Sjuk

Jordens migrän hela natten och hela dagen. Kräktes hela natten och låg och svettades. på förmiddagen tappade Papi upp ett bad åt mig. Det satt jag i i ett nedsläckt badrum, dämpade värken liiite men bara medans jag satt i badet. Gumsan hade nog inte uppskattat att jag tog med mig ett kar in i Domkyrkan. Fått ha på mig solglasögon för tål inte ljuset. Skittrist att jag missade Söta C´s dop. Blev jätteledsen. Men man kan ju inte styra över det. Nu ska jag fortsätta sova lite...

Sugen...

på vitlöksbröd och gräddfil. Inte nödvändigtvis tillsammans

Fredagen!!!

Kusse Å kom ju hit med pizza. MM vad gott och snällt det var!!!
Vårdcentralen ringde efter att vi hade ätit. De sa att jag jag skulle till akuten, att sjukvårdsupplysningen skulle sagt det direkt!

Hoppade in i badet för att göra mig lite fräsh. Kusse Å låg i soffan och mådde illa efter dagens innan bravader. Papi hade precis kommit hem. Morfar var snäll och skjutsade upp oss till sjukan. Hade Papi och Kussen, som inte ville vara själv, med mig. Vi gick loss på snacks-maskinen, inne i väntrummet. Jag blir lite paranoid ibland, när just "min" hyllplan i maskinen är "blockerad".
Jag blev inte mindre paranoid när Kusse Å hjälpte en patient och bytte en krona med en patient då den inte funkade i maskinen. Kusse Å gav myntet till mig och menade på att det var som i filmen "Drag me to hell".
Där en knapp figurerar som en oturs-amulett. Den som äger den får jätteotur!
"Gud vad larvig du är!!!" Sa jag till Kusse Å. Sen sprang jag till toaletten och slängde kronan i soporna. Sen tänkte jag "nej men man kan ju inte slänga pengar. Tänk om han som bytte kronan går in efter mig. Blir ju jättepinsamt!". Så jag gömde den på en hylla.


Efter lite mer väntan kom en städare och gick in på toaletten och städade. Jag fick så dåligt samvete. Det var inte långt ifrån att jag frågade honom om han hade tagit pengen. Paranoia som sagt.



När jag väl kommit in på ett rum tog 2 tjejer tester på mig. Stack mig 2 gr i högra armen för att sedan sticka mig 2 gr till i andra innan dess att en sån där droppgrej satt i armen. "Ifall vi ska ta mer blod".
Det lät bra, jag uppskattar ju inte nålstick.
Sen tog de ett EKG-test. Jag skrattade för att maskinen hette KISS, ena sköterskan sa att det var bra att den inte hette BAJS och det är det är verkligen bra!

Sedan fick jag vänta i ett bås. Kusse Å och Papi kom in och höll mig sällskap. Kvinnan bredvid mig var 82 år världens positivaste människa. Efter ytterligare väntan så fick jag träffa en till sköterska, som Kusse Å desutom kände.
Hon gav mig ett rum och en läkare kom. Han berättade att han var Reumatolog. Väldigt skönt att slippa berätta vad det var för sjukdommar man har eg. Ingen fattar det annars.
Han berättade att en propp var det antagligen inte. Dels så har jag inga av de antikroppar som kan göra att man får det. Så risken är liten.
Tänkte direkt att "då kanske jag inte behöver ta sprutor längre". Men direkt efteråt så tänkte jag att med sprutorna är ju risken nästintill omöjlig att få propp. Något i den stilen sa också läkaren.
Så det är bara att fortsätta att "våndas" =).


Han sa att han funderade på att ge mig en lung-röntgen. Men skulle disskutera det med de på röntgen avd. Då jag är gravid. Är ju inte så bra alla gånger att få en röntgen då. Så jag ville helst inte. Dels för att jag mådde helt ok. Men också för att man vill ju inte utsätta fostret för ngt. Samtidigt var kl 21 då och jag och mitt entourage ville hem.
Han kom in i rummet och berättade att jag inte behövde få en röntgen. Men att han ist skulle ta ett till blodprov, i ARTÄREN. Han försökte 3 gr i armen, då det inte fungerade så skulle han testa i artären i ljumsken. Fastän att det gjorde ondare och behövdes längre nål. Han hittade dock inte artären då han kände efter med handen. Då hör jag hur jag ber honom att testa armen igen ist. (Helt otroligt att jag själv ber om det. Men med vetenskapen om att det skulle göra ondare annars, var det ju ett klokt val). På andra försöket i högra armen gick det äntligen. Vad glad jag blev!!!
Då låg jag i en skaplig vinkel neråt med huvudet. Blodet försvann från huvudet dessförinnan och Papis röst började låta som en smurf.
Läkaren sa att vi med sjukdomen "Raynauds" inte bara har en tendens att få slutna boldkärl i fingrarna (även fast det är det som är synligt) utan även kärlen i armarna kan dra ihop sig.
Bra skit.... Jag som är räddast i världen för nålar har kärl som springer och gömmer sig så fort de hör ordet "nål".
Kändes lite surt när jag tänkte att jag knappt skulle hinna hem försen Papi skulle ge mig en tidig spruta på morgonen. För att sedan vänta i 2 dgr och sedan åka till sjukhuset för prover. Kände mig lite som en levande nåldyna just då =S.

Känner mig iof lite tuff nu. När jag ska ta proverna hos Bm och jag frågar om det är i artären och hon, förhoppningsvis, svarar "nej". Då kommer det nästan bara kännas bra =D!

Vi fick skjuts hem av Morfar, mycket hyggligt. Sen åkte vi och handlade mat på Stångebro gatukök. Jag Papsi Kussen Å kollade på utröstningen av Let´s dance medans vi åt. Jag sa ju att mitt mål var att se det! haha.

Sedan satte vi på filmen Saw 6 och somnade efter cirka 2 min hela högen.
Idag ska jag fixa lite med kläder och så för imorgon är det nämligen Söta C´s dop!!!


Så med andra ord är det bra med mig och Pyret.

Hej o hå!!!












Sovit ganska gott inatt!

Lite mardrömmar har jag haft. Men inte så mycket. Sovit ganska bra. Var nog för att jag var så fruktansvärt trött.


Idag gjorde sprutan riktigt ont. Jag kommer verkligen inte våga ta den själv!
Papi kanske gör det med flit för att vi tjaffsat. Snacka om makt över mig.
"Skärp dig annars kör jag in nålen saaaaaakta imorgon"
Eller så kan det ju vara så att jag blivit fetare, vissa nålar är fetare, eller att det blodförtunnande gör ngt lustigt med huden. Tror dock mer på det förstnämnda...=S

Idag ringde Kusse Å och sa "Hej! Jag vill bjuda dig på pizza o bio! Så kan vi köpa snacks med!!!!".
Det klingade ju ganske fint i mina öron. Så fint att jag, med mina hormoner, blev lite tårögda.

Ett liiv. Tänkte jag, socialisera över en pizza och hitta på något. Gud vad kul!!!
I samma veva kom huggen jag haft i bröstet och armen tillbaka. Mormor tjatade på mig att ringa sjukvårdsupplysningen. Så det gjorde jag fast jag visste att de skulle säga ngt i stil med "ja men det är inget att oroa sig för, käka pizza nu. Vad sitter du i tel för??!".
Men så sa hon inte. Utan tyckte att det lät ganska allvarligt, att jag "inte skulle oroa mig" de skulle fixa en läkartid åt mig om det så blev på kvällen. Yaaaaaay va kul!!!


Kusse Å är dock bäst i världen och ska göra home delivery. (Jag kan nämligen inte mitt eget mob-nr så gav ju hem nummret). Nu måste jag sitta hemma =S....
Bion kan jag ju fetglömma...








Haft psykbryt idag ;)

Pratade med Mormor och Morfar idag. Har varit lite depp, eller mycket depp snarare!
Behövde ventilera lite. Men läser Annika Lantz bok som sagt och hon säger att det är fullt normalt att känna att man ibland vill dränka sig i toaletten!

Dagen vände helt iaf och blev riktigt lyckad. Har lite panik fortfarande men känns nästan jättebra ändå. Nu mat som Papi lagat!

Pasta med köttfärssås...


Godmorgon!

Eller godmorgon är det väl inte. Vaknade för ett bra tag sen. Drömt en massa mardrömmar. Usch!

Nu ska "Brenda" ifrån "Berverly Hills" vara med på Rachel Ray. Jag har inte sett de nya Beverly Hills avsnitten. Intresserr mig inte så mycket. Men kolla ja på det då jag var liten.

Hej så länge

Varit hos Mormor och Moster L

Jag och Papi åkte runt lite med Morfars bil. Han lurade ut mig på massa krokiga vägar. Sedan åkte vi hem till Moster L och Mormor och åt en kebabrulle. Morbror P var där med. Väldigt trevligt!
Papi somnade som vanligt och vi fick ett jättefint set!!!
Rött med vita detaljer. Det stod "snow cutie" på och var jättegulligt!
Tack så mkt!!!


Nu är jag mätt. Vääldigt mätt och mår lite illa. Ska bli skönt att gå och lägga sig och läsa Annika Lantz "9½månad" som jag lånat av Moster L.

Godnatt. Hörs imorgon

Seg i pallet!

Och alltid hungrig! Det är min vardag det. Nu blir det ännu mer degande och se om man står pall för aventyr imorgon.

Wow!!!

Fick nyss reda på att killen som spelar "Barney" i serien How I Met Your Mother, Neil Patrick Harrison, är gay! Han gick ut med det år 2006 och som ni säkert redan vet så färdas ju goda nyheter snabbt som tusan tydligen!!!
Jag tycker det är helt lysande. Eftersom ingen har någonsin agerat mer övertygande än han. Alla som har sett serien vet vilken mansgris och playboy han spelar så bra. Erövrar ständigt nya kvinnor. En riktig kvinnotjusare som bara lever för att få nya damer. Helt otroligt lysande att han är gay...
Han spelar onekligen sin roll i serien för *** bra =D!
Helt otroligt!!!


En helt lysande snubbe!


Moster L...

var krasslig igår. Det är ju inget kul alls!!!
Många som blir sjuka!

Krya på dig Sötnos!!!


Bloggen har buggat lite...

Försökte skriva ett inlägg igår men det funkade inte!!! Blev lite frustrerande för hade skrivit ett låååångt inlägg och postat det TVÅ gr. Dock behöver man posta det TRE gr innan något händer nu förtiden. Jag blev ju lägligt utloggad efter de två gr så allt försvann!!!

Orkade inte skriva om allting. Korfattat så kom Gummsan och Söta C hit efter att de hade varit på Baby-sång. Gummsan skrev i ett sms till mig att hon skulle komma efter baby-sängen. Tänkte att "hon kommer säkert efter att Söta C vaknat måste hon mena". Men efter att ha läst gummsans blogg så fattade jag att det var sång hon menade hehe.

Vi åt Schnitzel med pommes, rödvinssås och ärtor. Semlor lite senare såklart det var ju Fettisdagen!
Till middag åt vi Pytt i panna. Blev en heldag verkligen. Jättemysigt... Var väldigt trött sen och mådde illa men det var det värt =D!

Idag slutar Papi vid kl13.00. Vi ska kanske hem till hans chef sen och kolla på hans kattungar. Givetvis är det min "favorit-ras" med =D. Ska bli så roligt!

Måste fixa lite frukost. Det är det tråkigaste målet att fixa på hela dagen för man e ju så hungrig! Måste skaffa risifrutti igen. Det var guld att bara ta fram och äta...

Höres sen!

Magen!



För Er som är nyfikna. Man känner kulan om man trycker i nederkant av buken. Den syns lite just under naveln, annars är det ju lite tidigt. Men kan vara roligt att ha bilder att jämföra med!

Sötisarna i helgen =)

 

Förresten....

Kolla vad smal Pyret är på bilden vid tickern. Det går ju inte för sig! Kanske måste äta glass idag ;), vad jobbigt!!!

Hejsan!!!

Igår var en väldigt bra dag. Väldigt längesedan jag och Papi hade tid att umgås. Helt själva. Var hur mysigt som helst. Vi hade kommit överens om att inte köpa något till varandra i Alla hjärtans dag-present. Vi har varken haft tid eller ork att skaffa något och tror att både två såg fram emot att bara umgås istället.
Vi slängde ihop lite Texmex av absolut ingenting. Det blev jättegott! Guacca och salsa till Mmmm!

Grymt trevlig dag med Älsklingen♥. Dock var jag ju lte tråkig och somnade typ kl 20 eller något haha.

Idag kommer Morfar hit och fikar. Trevligt! Vet inte riktigt om jag ska laga brunch, duka upp med fika eller bara "vanlig" frukost, eller kanske ALLT =D!

Sedan kommer Moster L, det känns som att det var så längesen vi sågs. Ska laga något riktigt gott till oss då med. Tror hon kommer vid 15.30-16.00 något sånt. Så det blir ju perfekt.
Känner mig nämligen lite piggare så tror att jag kan dona lite hemma. Vad jag har saknat det kan jag säga. Har ätit alltför mycket färdigmat. Take away också förvisso men tänker mest på micro-mat eller bara knäckemacka. Ibland utan något på. Idag ska jag laga något GOTT!


Imorse gick det sådär med sprutan, jag har ju kunnat hålla i sprutan själv (när den väl är insatt). Men idag åkte jag tillbaka till stadie 1 vilket innebär att jag ligger gömd under två täcken och bara gnäller ;). Jagar upp mig själv. Sprutan känns verkligen ingenting. Blir så trött på mig själv!


Nu ska jag fixa lite  =)

Tv-serie maraton!

Nu har vi legat i soffan och glott på serier. Papi har sprungit iväg för att fixa en "överraskniing" får se vad det är. Jag vill ha Texmex nu, planerat att vi ska äta det ikväll. Vi hade både fiskgratäng, potatisgratäng m kött och lax-pasta som förslag. Men kom på att vi inte orkar göra annat än Texmex haha. Iof tar ju Lax-pasta typ 5 min och fixa eftersom vi har färsk pasta hemma. Men men...

Sen blir det nog lite film =D!

Glad Alla hjärtans dag!!!

Men inte för Papi. Han däckade halvvägs in i filmen han övertalat mig att se ist för slutet av Melodifestivalen. Så gör han jämt! Övertalar mig att se någon film som jag sen blir ensam om att få titta på ;).
Kollade på en till film efter det =). Katten och Papi snarkade för fullt!

Idag sprutade jag in vätskan ifr sprutan igen OCH tog ut sprutan. Men tittar fortfarande inte då han sticker mig. Lite för otäckt. Fick mitt första blåmärke ifrån gårdagens spruta med. Det var ju inte alls så farligt!!!
Trodde det skulle bli ett jättestort märke men det var verkligen jättelitet, så det är ju positivt!

Idag blir en lugn dag för oss. Ska bara mysa!

En ♥-lig kram på Er alla!

Seg dag idag!!!

Treffffligt att vi ätit både burgare o pizza hitills!!!

Nu Saw 6..

Undrar om Mia är på BB nu. Tänker på henne ♥

Papi tar datorn nu!!!!

Fredagen!

Mötte upp Kusse Å. Skulle luncha. Men som vanligt sprang vi omkring som yra höns. Mötte Sugah J!!!
Hon var nöjd som tusan för hon hade en "prova på"-arbetare på jobbet som skötte sig skitbra. Vad kul!
Roligt med eldsjälar som tar för sig lite och inte är rädda för att ta i!

Jag och Kusse Å yrade vidare. Hamnade till slut på Tacobaren i Burger King. Stället vi bestämt ifrån början hehe!
Det var Ok men verkligen inget mer. Lämnade inte mkt åt fantasin. Inte mkt mat... Men Ok om man är hungrig som tusan vilket vi var. I guess...

Satt där och snackade väldigt länge, tiden går fort när man har roligt!
Gick till en skobutik och hittade världens finaste skinstövlar för 450 kr =O!!!
De skrek mitt namn. Jag som behöver stövlar. Faen att man är så pank.

Tänkte precis gå och hälsa på Sugah J i butiken och vara lite jobbig mot test-arbetaren ;). Men kom på att jag hade en massa saker undanlagda på Hm som jag ville hämta ut!!!
Köpte dock inte allt utan ett par mamma-jeans. Jaaa jag vet att det är tidigt att köpa det nu i v11. Men säg det till mina gamla jeans som inte vill vara med i matchen längre!!!
Måste ha nya byxor helt enkelt för kan inte ha mina gamla. Då känns det ju ganska dumt att köpa "vanliga" jeans. Även om det kändes väldigt Deffinitivt att stå och prova mamma kläder. Blev lite kallsvettig hehe...


Hade totalt missat det och därefter fick jag asbrått till Gumsan och Gubben om lagat middag till mig. Vilken lyx!!!

Blev Biff med grönpeppar-sås. Köttet hade Gubben tilllagat helt perfekt!!!
Tror att jag satte i mig ½ av all sås de gjorde (och det var ju en del), den var jättegod även om det trevliga paret hade lite åsikts-skiljaktigheter om hur den skulle tillagas ;).
Gumsans bananpaj var ju inte helt dum den heller!!!

Det var väldigt gott och trevligt som alltid! Snart blir vi grannar med!
Kollade på en Beck-film i Blueray. Fan vad bra bilden blir!!!
Helt fantastiskt. Tur att man inte är skådespelerska. Man ser varje litet skönhetsfel ;).

Gumsan var tvungen att pumpa bröstet. Det smällde till som fan och jag trodde något smällde i bröstet. Gumsan tyckte jag var rolig och berättade att det var burken som lät hehe.




Sedan var det ju bara att möta upp en trött, full, utkastad men glad Papi på stan för att gå hem. Låter värre än vad det var. Det gör det alltid. Papi somnar nämligen jämt ute ;). Så party är han haha...
Somna som en stock när han kom hem!
Så söt hehe...


Nu äta burgare :) skriver mer sen!


Veckans Tips! Försök 1

Glömde tyvärr förra veckans!!!

Men nu går det inte att lägga upp!!!


Får försöka igen sen. Nu ska ja ev iväg. Tjarå

Blir nog en bra dag idag!

Nu har jag varit uppe i några timmar. Inte ätit än, vilket är dumt för då mår man ju så illa. Bredde mig nyss 2 mackor med skin-mjukost och hällde upp ett glas mjölk. Mjölk mår jag oftast lite dåligt av, men jag var verkligen inte sugen på vatten el juice =S.
Mackorna börjar kännas mindre roliga. Ibörjan var det jättegott men nu känns den där osten bara tung... =S.

I igår drack jag nyponsoppa innan jag ens gått upp. Blandat med lite mjök. Vet att det låter lustigt men det är för att det ska bli tunnare och lättare att dricka. På en del dagis gör de så. I vilket fall var det jättebra för jag är så *** hungrig på natten och morgonen. Skönt att inte vakna upp sen och känna att man håller på att dö av hunger. Rekomenderas starkt!


Sprutan gick jättebra att få idag! Är inte lika nervös längre. Men ser ju inte fram emot det direkt. Att ta den själv är långt bort. Viljan finns VERKLIGEN. Inatt fick jag tom lite sömn, och var tvungen att vakna upp för att få spruta kl6. Sedan kan man ju inte somna om igen. Skulle varit skönt att kunna ta den själv.
Men det är en spärr i hjärnan jag måste ta mig över. Är mest rädd för att svimma när jag tar den. En gång svimmade jag och föll till marken av ett stick i fingret hos doktorn HAHA. Moster L en ticker på sidan kanske??? Bara 362 kvar nu Hehe

Nej nu ska jag inte prata om de där ruggiga nålarna mer hehe.


Idag var det tänkt att jag skulle luncha med min kusin. Men kan ju inte ringa på min mob hehe och hon är aldrig online. Får se om hon kanske ringer på. Tills dess ska jag se hur mycket jag har kvar på kontot för man har ju fått lämna en del av ens kronor på Us och Apoteket kan jag säga =S.
Se lite hur man mår efter frukosten nu med. Är så dumt at vänta så här länge med att äta. Vet ju nu att det kommer dröja innan jag mår helt ok. OM man får må helt Ok. Men det märks...

Idag ska Papi visa upp företaget för arbetare inom samma koncern ifr olika städer som kommer och hälsar på. De ska luncha sedan på Frimis. Sedan blir det väl partaj för de antar jag, middag och massa roligheter för dem.
Kul att han ska ut och hitta på grejer!
Kan vara bra att han får vara ute och partaja av sig. Han brukar jobba så mkt, övertid helger osv. Däckar i soffan så fort han kommer hem.
När han väl vill hitta på något så är ju jag så tråkig ;). Vi går och lägger oss tidigt och galej för mig är nu förtiden att kanske hålla mig vaken under hela Let´s dance. Men jag lyckas sällan, bara 1 gång det gått HAHA...
De har hyrt en hel våning med rum på Frimis, så Papi sa att de fick sova där om de ville. Tycker det är lite lustigt. Jag menar våran lägenhet är ju närmare krog-stråket än vad Frimis är.
Men å andra sidan "slipper" jag ju en karl som ska komma hem och pussas med en öl-luktandes andedräkt. Som ska ligga och prata och ha sig. Det är ju lite mysigt att bo på hotell med.
Vi får se hur han gör...



Skriver mer sen... hej o hå


Dagen som gått!

Inte gjort ett dugg. Jag som inte mått så jätteilla pga graviditeten. (Hugger i livmodern som tusan tydl. Men det är tydligen vanligt).

♥Morfar är dock jättesjuk. Ligger hemma hos sig och försöker kurera sig i feber!!! Kurera dig nu!!!
Det är ju något som går, har själv, och har lite av hans symptom. Men han har åkt på en redig dänga!



Varit lite dålig på att skriva. Men ibland är det ju så. Nu kommer Papi med pizza!!! Hoppas jag kan äta ngt, på kvällarna mår jag så dåligt!


Kram

Uträkning

Du är på dag 73 av 280. (26,1%).

 
Du är i vecka 11.
Du har gått 10 fulla veckor och 2 fulla dagar (v10+2).
Du är i 2:a kalendermånaden.
Du är i 3:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Mån 6 sep 2010
Du har 207 dagar kvar till beräknad förlossning.

Datorn buggar...

med. Inget funkar som jag vill hehe. Nej nu blir det lite lunch. Vill eg ha värsta hemmagjorda burgaren eller Gammel Mormors matlagning. Potatis fisk och dillsås med majs och sallad till. Fifan vad gott!!!


Nu blir det att micra en färdigrätt men det är alltid något!!!



Sååå soligt....

Sitter i vardagsrummet nu. Det är så soligt och vi har inga persienner!!!
Varmt som faan!

Sprutan gjorde inte alls ont. Men jag törs fortfarande inte ens tänka tanken på att ta den själv.
Usch vad varm jag är. =S
Mår helt Ok dock =D. Bara väääldigt trött, sov inget inatt pga sura uppstötningar, jobbig katt och mardrömmar om sprutor haha jag är en sån mes ;). VAken hela natten i stort sett. Låg och stirrade i taket. Men sov ngr tim imorse.

Min mob hänger sig här nu också! Jag som tänkt och ringa här nu. Touch-screenen funkar ej. Bra då jag bara har touchscreen och nästan inga knappar.... =S=S. Jäkla telefoner asså. Hemtel är inte laddad heller!

Nu duscha för jag är kokhet. Sen kärringvil i soffan

En blandad bild-kompott!!!


På väg ifr Norpan efter middag hos Morbror P



Papi med parkeringbiljett hehe



Papi visar sin fina sida. En av de många =)



På väg ut till Citygross dagen därpå. Jag var krasslig. Stannade för att tanka, oss!!!




Haha på min tid köpte man tuggummi eller studsbollar!!!




Tankade lite, igen! Obs, ingen rostad lök nästa gång. Får sura uppstötningar av det. Usch



En av 10 000 duvor som nu bor på våran balka och låter lustigt. =S=S=S








Moster J´s blogg

Uppdateras bara varje år. Elleeeeer?






Moster J´s Blogg

Lunchdags

Hej Allihopa!

Igår innan jag skulle gå och lägga mig var jag tvungen att kasta upp rejält. Skittrist och kom verkligen oväntat. Så när man gick och la mig så hade jag skapligt med sura uppstötningar =S.
Sov verkligen asdåligt. Mest för jag var rädd för sprutan på morgonen. Vaknade hela tiden och kollade på klockan för att se om det var dags. Inte kul att bli väckt av sin fobi ;).

Men som jag sagt tidigare så sköter Papi det här skitbra!
Det är inga krusiduller där inte ;). Men imorse mesade han lite med nålen så det gjorde lite ont. Så han stack mig igen och då gick det bättre =). Jag var helt överlycklig då han gett mig den. Vi klarade det, tänkte jag!!!

Papi är så rädd för att nypa mig i fläsket med. Han är så rädd om mig. "-Jag fick inte tag i något" sa han. Yeah right!!!
Så söt =D!!!
Så nu är det bara 364 sprutor kvar =O hehe. 


 Är lite nervös för läkarbesöket om 14 dgr. Då ska jag ta ett blodprov för att se om det blodförtunnande är starkt nog. Problemet är att labbet inte öppnar försen kl 10. och sprutan måste va tagen som mest 3 tim innan. Alltså som tidigast kl 7. Men då är ju Papi på jobbet.
Jag kommer nog dessvärre inte klara det, absolut inte om det gör ont när jag gör.

Morfar kan jag deffinitivt inte be, han skulle svimma då ;). Han är och har jämt varit så orolig om oss barn. Men lutar åt att jag kanske sover hos Gumsan den natten. Hon har erbjudit sig att hugga mig ev om jag inte törs själv! =D


Idag ska jag fika med Partymama Jo. Jättelängesen och ska bli skitkul att träffa henne. Vi jobbade ihop på Mezzo för ett tag sedan. Nu en färdig mat-rätt. Wallenbergare ;)

Specialist mödravården!

Så nu har man varit på besök på Specialist mvc. Jag och Papi satt och åt en macka i väntrummet medans vi väntade på barnmorskan.
Träffade en jag var bekant med i väntrummet, så himla typiskt. Vi som inte är offentliga med att vi väntar barn än.

Barnmorskan var jättetrevlig! Fick 3 nya möten inbokade direkt. Den 24/2 är det Ul som gäller. Då ska vi även göra ett KUB-test via Ultraljudet.
Hon svarade på väldigt många frågor. Var så tacksam över att Papi var med. Han var så oerhört stort stöd. Min hjälte är han verkligen. Råimpad av hans positiva energi!!!

Hon berättade för oss att vi kommer få fler Ul än vad friska gravida kommer få. Det kändes riktigt gött att få massor Ul! Som plåster på såren kändes det som. Med tanke på att hon precis berättat dessförinnan att jag, världens mest nålräddaste människa, måste ge mig själv sprutor i magen varje dag av graviditeten och 3-6 mån efteråt.
Löper större risk för blodpropp nämligen. Sprutan är blodförtunnande.









Jag har alltid sagt att jag är så impad av alla som ger sig själv sprutor och att jag aldrig skulle kunna göra det. Jag har verkligen försökt att sticka mig i fingret med Min Morbrors diabetes-grej. Men klarar verkligen inte av det. Är inte rädd för smärtan, inte det minsta. Men jag gillar inte nålar. Eller att se de skära in genom hud. Blir svimfärdig av det. Som tur är var ju som sagt Papi med. Han var så oerhört lugn och glad över att han sakta börjar inse att han ska bli pappa, att min panik aldrig hann bryta ut. 
Däremot smittade hans lugn av sig. Tycker inte alls att det är så farligt längre och helt värt det.

Han har redan gett mig första sprutan. Ja för givetvis kommer det bli han som får ge mig den hehe.
Gjode inte alls ont förutom när vätskan sprutades in och det var inte så farligt. Kommer få lite blåmärken men va fasen ;)!




Efter besöket på Us blev det en fika med Lizzy. Väldigt trevligt. Satt och fikade jättelänge! Hoppas jag att vi gör om snart!!!

Nu är jag jättetrött så ska sova. Ville bara uppdatera Er om besöket!!!


Massor med kramar ♥
 


Uträkning

Du är på dag 69 av 280. (24,6%).

 
Du är i vecka 10.
Du har gått 9 fulla veckor och 5 fulla dagar (v9+5).
Du är i 2:a kalendermånaden.
Du är i 3:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Tis 7 sep 2010
Du har 211 dagar kvar till beräknad förlossning.

Tävlingar

Jag är med och tävlar hos Voffsan om ett armband ifrån love & be proud.

 
-------------------------

Kika även in hos Diana, där tävlar jag om ett presentkort ifrån Liten Correlin!
------------------------


 Jag tävlar hos Dolce Bambini om ett presentkort från Minodino, till ett värde av 250 kronor.
Var med och tävla du också.


Inget Ultraljud imorgon!

Efter att ha letat nummer till Specialistmödravården, som för övr inte är öppen idag utan öppnar först imorgon, fick jag nummret till Ultraljud avd.
När jag väl fick tag på någon där fick jag förklarat att jag absolut inte hade någon tid där uppe.
"Det ska du inte ha försen i Mars!" Fick jag till svar och "du behöver inte stressa, det är så lång tid kvar så!".

Jo visst absolut, men nu råkade det vara så att en sköterska sa till mig för flera veckor sedan,
att på tiden imorgon skulle ett "kub-test tas. det gör man med ultraljud. och det är jääääätteviktigt att du kommer in med morgonurin i röret".
Röret finns inte och Ultraljud avd har aldrig hört talats om mig. Så med andra ord inget utlovat Ultraljud, test, eller rör att färda pink i!!!

Vet att det finns tid till detta, men skulle va skönt att veta hur när vart och varför jag ska göra något.
Gärna att folk säger som det är. Jäkligt pinsamt att ringa runt och säga att man ska göra tester som man absolut inte alls ska göra tydligen.
Är visst ett vanligt inskrivnings-samtal???


Ifall jag hade gått till den privata mvc Storken så hade jag redan varit inskriven för ett bra tag sedan och redan fått mitt 1a Ultraljud vid det här laget.

Egentligen är jag inte så jätteivrig med Ultraljud eftersom det är så tidigt. Hellre se fostret då den är ngn v äldre så man ser mer. Men det är hela grejen som stööööööööööör mig!
Nu var jag ju inställd på det!


Nu ska jag till US och hämta "kiss-rör" tycker de. Kan de fetglömma. Det ä ju ändå bara ett vanligt samtal så då kan jag sno med mig en burk och komma med det någon annan gång. Suuurt

Godmorgon!

Har iof varit vaken ett tag nu. Ätit lite frukost.
Tänkte följa med Morfar och hämta en av hans hundar som har varit på Operation. Hoppas allt gick bra ♥!

Ska på Ultraljud imorgon på Specialistmödravården. När jag talade med sköterskan som bokade in tiden sa att hon skulle skicka med ett rör som jag kunde fylla med morgonurin samma dag som besöket. Problemet är att de inte skickade med något rör med brevet de skickade mig. Har ju tid kl 14, så det säger ju sig självt att jag inte kommer kunna hålla mig.
De har ingen telefon-tid heller försen imorgon vid lunch!!!

Har nu ring runt hela mogonen för att försöka få något nummer där jag kan få tag på de och fråga hur jag ska göra. Ganska pinsamt att prata med 4 olika telefonister och försöka förklara att jag inte kan hålla mig till kl 14.
De tre kvinnliga telefonisterna förstod direkt och började leta järnet. Den manlige förstod inte vad problemet var och tyckte att jag uppehöll hans tid, jag kunde väl hålla mig ugn ;). HAHA

Men fick iaf ett nummer till slut. Telefon-tiden är kl 11. Så kan inte följa med till vetrinären =S. Trist!!!

Hej!

Varit lite dålig på att skriva ngt idag!
Jag som hade tänkt att lägga upp bilder och greja. Får ta det en annan dag (imorgon förhoppningsvis)!
Är väääääääääääldigt trött nuförtiden. Orkar inte 1/10000 av alla grejer man skulle göra!

Papi kommer hem sen och då blir det förhoppningsvis lite mat och ett vil på hans bröst till någon film.


Kram ♥

Hemma igen!!!

Väldigt trevligt  var det i Norrköping. Alla i La Fmilia var jättemysiga. Men det hade man ju redan haft på känn... Morbror P är en så himla hyvens prick!!! ;)

Väldigt god mat och fika. Kul att få se hur de har det där borta i Nkpg. Synd bara att man är så trött av sig. Kändes som att man satt och såg helt vinögd och vimmelkantig ut.
Jättenöjd med dagen. Nu har jag lite ont i huvudet, ska vila lite i soffan. Sen däckar jag nog direkt!!!

Mer updatering imorgon!


Sov så sött allihopa! ♥

Stressad!

Oj idag ska det bli kul. Har massa att göra. Väldigt stressad. Vi ska som sagt till Norrköping och hälsa på La Familia!

Hämta Papi på jobbet inna, men först fixa sig! Skynda skynda.
vi höres sen!!!

Glad =)

Nu står Papi och lagar mat! Jag fixar håret! Ska bli fin tänkte jag!!!
Snart blir det att titta på Lets dance. Inte sett ett enda avsnitt sedan det första =S!!!

Imorgon hoppas jag att jag fortfarande kommer må lite bättre för då ska vi iväg!!!
Tjoho!!!!

Mår bättre idag!

Tjohoo... även varit utomhus. Kors i taket!!!

Fiffi hörde av sig och vi tog en fika på Waynes. Fick e Alla hjärtans dag present av henne. Jättesnällt!
Vi snacka om allt möjligt. Efter det blev det lite spontan-shopping.
Jag köpte en topp, underkläder och en jäkla massa blekning. Jag behöver ha 3 st förpackningar för att täcka en cm utväxt. Jobbigt, de flesta klarar sig på en fpk. Men har så tjockt hår även fast det är urtunnat.
En del säger att det blir mer tunt under graviditeten (vilket jag inte skulle gnälla över ;)..) och en del säger att det kan bli tjockare. Hua det vill jag ICKE!!!

Var inte överdrivet motiverande att va i provhytten heller. Kan inte för mitt liv förstå att man går upp så dant, jag som tyvärr kastar upp HELA TIDEN nästan. Visst sen kan ja ju förstå att fostret väger och så, och fostervattnet.
Men jag är i v 10 bara och de där sakerna väger nästan inget ju!!!
INTE KLOKT


Sen hörde Mormor av sig, hon kommer förbi hemma hos oss en sväng. Trevligt. Hade tänkt att gå och handla på hemvägen men blev pink-nödig IGEN. Så fick springa hem, utan vare sig mjölk bröd el fika. Nu är Mormor så snäll att hon fixar lunch!
Vad snällt!!!
Sådana grejer är verkligen guld värt just nu!!!

Tack och hej så länge..♥

Usch....

musten har gått ur mig helt. Ge mig styrka.....

=S urk...

kul att den "ödmjuka snälla" människan jag nämnde i tidigare inlägg inte hade vett ens att säga att han inte skulle ha någon middag hemma ikväll. Här står man och förebereder en j*a fiskgratäng from scratch. Med eget mos och sås och allt. Det tar ju en bra stund i mitt tempo och som man mår. Jag har verkligen ansträngt mig som tusan för att överraska honom. Nu skiter jag i den gratängen rent ut sagt och går och lägger mig. Vore inte mitt jäkla knä, humör och illamående så jäkla illa skulle jag pallra mig ut och köpa mig en pizza eller grillad kyckling.

Papi sa att han skulle skynda sig hem. Är ju inte det det handlar om. Han får gärna stanna på jobbet i några veckor!
Men kan ju i vilket fall höra av sig om han ska ha mat eller inte.

Nu bråkar Katten med mig också. Hur ska man orka eg???
Och alla säger att det bara kommer bli värr med tålamod och ork efter att ungen är ute. Hur ska detta sluta då?

Måste tillbe högre makter nu när Katten står och välter grejer. Jamar, skriker, hoppar på min mage =S och spyr på mattor hela tiden. Orkar man med ett barn då en katt kör slut på mig.....

Jäkla Papi, jäkla Katt... Godnatt!

Nu mår jag liite bättre!

Lite gröna vindruvor och sömn gjorde susen =).
Har suttit och tänkt på de negativa reaktioner man fått om graviditeten, jo man har fått ett par dessvärre.
Även om 99 % av Er bara varit jättegulliga och stöttande.

Det handlar om min ekonomi, och det gör mig väldigt arg. Visst jag är ju arbetslös och det är väl inte en optimal sits när man är gravid. Finns ju mer klockrena situationer. Men blir samtidigt väldigt förvånad över att folk tror sig ha en aning om just hur min förvaltning med min egen ekonomi ser ut för den sakens skull.
Jag har nog sparat mer pengar hitills i den v jag är i än vad många andra gjort. Det är i vilket fall inte lite pengar och kommer bli mer givetvis.
Jag har ett konto till barn och ska införa ett konto där jag sätter i lite extra-pengar till mamma-ledigheten. Kommer ju få den lägsta ersättningen så ville "stärka" den lite!
Vill ju inte behöva sitta hemma för att man inte har råd med en lunch/kaffe el att kunna köpa ngn liten body då och då.
Bara för att jag är arbetslös så betyder det inte att jag är dum!

Även fast jag inte har jobb så betyder det inte att jag inte kommer bidraga lika mycket (ekonmiskt!!! får bara anstränga mig lite mer) som Papi kommer göra som har arbete. Är lite trött på folks fördomar och att behöva förklara mig. Vissa frågor har rent ut sagt varit oförskämda.

Jag ifrågasätter inte hur ofta "du" köper märkeskläder, hur mkt du röker, hur mycket du dricker, hur ofta du går till frisören, fixar dina naglar, solar, går på gym, åker runt i bil och vad nu allt detta kostar. Så varför ska jag behöva förklara hur jag förvaltar mina pengar som just inte går till dessa saker jag nyss nämnde.



Tycker att poängen är felriktad, verkar snarare i att barnet kommer bli bortskämt om inköpslistan växer i lika stor takt den hitills gjort!
Basta!



Låter som ett väldigt "argt" inlägg men det är det inte
. En ren reflektion bara. Jag är väldans lycklig!!!
Mår lite krasst men är lycklig. Tänker *** vad bra jag är som fixade en så väldans bra karl! Där vann man verkligen högsta vinsten!
Han är ödmjuk, snäll, omtänksam. Listan kan göras lång. Helt otroligt underbar helt enkelt och han ska man bilda familj med!!!

Men nu ska jag sluta skriva sådanna saker, inte alls likt mig att vara så gulligull ;)!
Blir obekväm haha...
Fiffi är likadan. När hon hade vart romantisk mot sin karl i julas och alla tyckte hon var så gullig mot honom, satte hon på sig sitt skärp på pannan och började leka pajas. Allt för att alla skulle tänka på annat haha


HAHA!


Two fat Ladies!





This is lovely Dear!!!


Besök av Morfar!





Morfar kom hit och fikade lite.
Det var väääääldigt bra, för har mått så dåligt nu imorse. Så då fick man i sig lite frukost iaf!
Äggmacka med kaviar. Trevligt att få snacka lite skit med farsgubben. Han fick brått iväg på Akupunktur. Han säger att det är den enda "turen" han har, AkupunkTUREN. Hahaha han är för rolig.
Det där jätte-enerverande illamåendet är tillbaka!
Dont get me wrong, har mått illa heeela tiden! Men nu senast har det varit mkt bättre och inte alls lika mycket.

Tillbett Porslinsguden alltför många gr idag redan. Inatt få jag gå upp en gång för att göra det. Börjar bli jobbigare och jobbigare att somna. Får såå mkt sura uppstötningar så fort jag lägger mig. Är jobbigt. Jag brukar ju vara så trött.
En sak är säker, den där Räkan är en riktig BUSUNGE!!!
Busar för fullt med mig, Räkan kommer passa gott med Prinsessan! Hon är allt lite busig hon ;).  Henne saknar jag också för övrigt. Måste våldgästa familjen snart!!!


Fick en Ul-bild av en gammal kompis Lizzie via mail, jättespännande att se. Tack så mycket!!!
Börjar bli nervös för mitt Ul som är nästa v nu =O


Nu måste jag se Two fat ladies på 8an! De är svinroliga =)!!!

Gårdagen i foto!


Ser munter ut hehe


Nu fattar ja vart Söta C har fått det där att räcka ut tungan ifr!


=D


Gillar att hon ser så rund ut kring magen för att kjolen halkat upp under tröjan hehe. Söta C asså, jag är bara rund för jag gillart!


Haha hon ser helt livrädd ut stackarn!!!


Bästa vännerna!!!


Hahaha havin a gooood time =D


Haha älskar det här fotot. Kommer ni ihåg vad jag nämnde om tungan tidigare?!
Är det inte den ena så är det den andre!





Semlan i förrgår!



Lite märken efter Papis fingrar som varit och petat!
Jag är ju en liten gumma egentligten. Så jag har alltid ätit min semla på ett gammalmodigt vis. Med andra ord i varm mjölk. Förr i tiden var Semla fattigmans mat/fikabröd. Man tog sitt jättetrorra vetebröd, som inte längre gick att äta. Delade den på mitten och gröpte ur den. Blandade det urgröpta med mjölk och lite mandelmassa och lade i igen (den ursprungliga röran i mitten är mycket lösare än den vi använder. Eftersom vi använder färskt bröd). För att det skulle mjukna upp. Likadant var det med grädden och 
den varma mjölken. För att helt enkelt mjuka upp det torra vetebrödet ;).

Det visste ni inte va?

Grattis Morbror P!!!


Idag är ingen vaanlig dag... för idag är Morbror Ps födelsedag! HIPPHIPP HURRAAA

Trevligt med fika!

Träffade Gummsan och Söta C på Chiccolata i stan. Jag ät en bakad potatis med skagenröra mmmm. Gummsan tog samma röra fast till en baugette. Satt och pratade en massa och hade det jättetrevligt!
Pratade om allt och inget kan man säga.

Sen kom Papi förbi en stund. Han åt en snabb lunch, sen gick han för att skriva kontrakt hos Stångåstaden. Då jag hörde att det låg ute vid Tornby city (el vad det heter) och inte 20 m från där vi satt så var jag inte lika benägen att följa med ;).
Jag och Marre åt varsin efterrätt =D!

Moster J kom en liten sväng. Papi han komma tillbaka med kontraktet och jag fick kela lite m Söta C!
Sedan gick vi allihopa. Gummsan hem till sig och jag och Papi gick till en bokaffär på vägen hem. Hittade jättebra saker där. Vill ha! Ska nog ha med ;)!
Sedan gick vi in i en butik som säljer aftonkläder och har världens rea. Sa till Papi att jag ville gifta mig, men vet inte varför jag sa så. För det vill jag ju inte!!!
Men det har jag förklarat för honom nu, att jag bara stod och gnällde. Känns som att det skulle vara lite väl mycket på en och samma gång. Det får gärna vänta i några år tack! =D

Men någon gång i framtiden vill jag ju det förstås. Tror det var mer grejen att jag alltid velat vara gift när man skaffa barn som spökade. Men nu blev det ju inte så. Och det går ju lika bra för det =D!

Väldigt fina saker hade de ändå att titta och faccineras av!


Papi undrade om vi skulle gå och sätta oss på Bishop arms. Så det gjorde vi, han tog en öl och jag en läsk. Så delade vi på en pommes-korg med aioli. Väldigt gott men för flottigt. Mmmm-känslan avlöstes av spykänslan =S!!!
Väldigt trevligt att sitta där med Papi fastän jag var sååååå trött. Luktade väldigt illa om de andra gästernas mat och mitt humör spelade mig ett spratt då jag lekte med tanken att göra krokben med alla ölbärandes människor som gick förbi mig =S.
Kände mig lite sur emellanåt m andra ord.

Sen gick vi till Åhlens på vägen hem och gjorde helt sinnessjuka fynd. Papi köpte ett par skitmysiga tofflor åt mig som jag ska ta kort på och lägga upp!
Sen drog vi till Hemköp och hamstrade Felix gulaschsoppa som visade sig vara så god!!!

Tanken var när vi gick från Chiccolata att jag skulle gå hem för att sova. Så är skaaaaapligt trött nu, känns som en ganska dum tid att gå och lägga mig dock =S. Men ett kärringvil har ju aldrig skadat!


Kommer med bilder fr idag då kameran är laddad =D!



Gulaschsoppa!!!


Fr Felix, vääääligt god. Rekomenderas. Med en klick gräddfil i =)


SNÖÖÖÖ

Gud vad det snöar!
Kan det inte sluta snart? Kul att jag dessutom inte "ska" va ute i kylan pga händerna. Lätt, med tanke på att det är IIIIISKALLT även inne!

Nu håller jag på att tappa upp ett bad! Ett jättevarmt bad. Ska bli skönt. Sen tänkte jag använda "bad-brus" som jag fick av Morfar =D. Vad mysigt!

Jag som beställt mina gymnasie-betyg från Anders Ljungsteds blir lite konfundersam då inte ens hälften av de ämnen jag gått står med i dokumentet =S. Usch vilka bestyr det ska vara att få tag på ett litet litet papper!!!

Senare ska jag ev luncha med Gummsan, Söta C och ev Moster J. Gud vad Söta C tog i från tårna då jag ringde tjejerna ;). Blev inte glad då jag tog mammas uppmärksamhet ifrån henne hehe.
Sen ska vi skriva kontrakt på nya lägenheten hos Stångåstaden.

I helgen ska vi till Norrköping och fira min svåger aka Morbror P =D!
Ska bli väldigt trevligt och ser fram emot det!





Mysigt utanför Stångebro gatukök då vi var där senast =)

Ojoj....

Trodde jag tålde pumpa-kärnor. Ätit det ett flertal gånger förut. Men tydligen hade jag fel. När jag åt ett par frön förut så svullnade halsen igen fullständigt och fick världens tyngd på bröstet. Slutade med att jag låg i sängen med en hink bredvid och mååådde vääldigt dåligt. Papi var med och höll om mig. Vilken tur att jag har honom.

Var riktigt otäckt. Men nu mår jag mycket bättre. Lite mat i magen har jag fått i mig också. Papi fixade Gulash-soppa och det var väldigt gott. Tyvärr har jag ätit väldigt dåligt idag men den där allergichocken var ju inte planerad direkt.

Pratade med Gummsan och hon sa att jag har sådan oflyt med sådana saker och hon har verkligen rätt!
Det här är ju väldigt ironiskt!
Att det alltid är NÅGOT fel =S.

Hade planerat ett långt inlägg men det får bli imorgon ist. För nu orkar jag inte. Blir att sova nu direkt.

Många kramar!

Huungrig

Papi kom hem nyss. Kul men nu tjaffsar vi om vem som ska fixa maten. Papi vill skaffa take away. Jag vill ha lagat. Men Papi orkar inte skaffa take away och jag orkar inte laga. Snacka om i-lands problem!

Men jag hade ändå tänkt göra matlådor, har en karl här hemma som pikat att han knappt har ngr matlådor kvar och att de få som är kvar är mindre goda.
Samtidigt har jag en far som lyckats få sitt bankomatkort uppkäkat av bankomaten. När han sedan kom hem så hade en av hans två söta hundar kommit åt kylen och allt där inuti. Han har flyt han!

Så det lutar åt att göra ett par matlådor till grabbarna tror jag hehe ;)

Gött med sömn...

Skönt att sova lite. Men det blir i intervaller för jag kissar som en gaaaalning. Vad är detta?!

Hemma från fiket!

Nu har jag fikat med Moster S. Väldigt trevligt, var så längesen. Måste ses snart igen. Bli nog att åka ut till henne ngn helg med Papi och umgås =)!

Efter att hon gått så kom Familjen J förbi fast inte Prinsessan. Hon var på dagis. Hon har varit sjuk så det var skönt att höra att hon mår bättre sötnosen.
Lille Prinsen var dock med. Han har opererats och varit jäääätteduktig. Oerhört gorgeous i sin Mowhawk var han med. Snygg pöjk det där... jag siar hjärtan som kommer krossas i framtiden ;)!

Väldigt trevligt var det och nu ska jag vila lite. Känner mig seg men mår relativt ok faktiskt. Men sen har jag inte ätit lunch än och då blir det väl annat =S.


Hejsan!

Nu har jag sovit mer än 11 tim och är fortfarande jättetrött. Ska möta upp en god vän till mig. Har kännt henne länge och ett tag bodde hon nästan hos oss. Så kallar henne Moster S. Ska bli väldigt kul. Lite stressad är jag, som vanligt. Morfar skulle komma förbi med. Trevligt =D.

Höres sen....!

MMM vad gott det var!

Maten var god. nu ligger Papi och Katten och snarkar för fullt bredvid varandra. Jag glor på Spårlöst. Vad spännande detta avsnitet varit! Det är reklam nu så jag tänkte skynda mig att skriva ett inlägg.

Gud vad jag får springa på toa hela tiden också... fasen.


Kram o godnatt på Er! =)

Efter den sena lunchen...

mötte jag upp Gummsan och Söta C på Waynes. Beställde en Is Chai Latte, blev lite väl mycket med all den mjölken. Stackars Gummsans öron blödde nog när hon väl gick från fiket. Gud vad jag pratar ibland. Jag ska försöka skärpa mig med det där!
Men fikan var trevlig, som alltid när man träffar tjejerna. Men Söta C sov ju bara. Jag som ville kela lite ;). Får bli till nästa gång.

Sen mötte Papi upp mig och vi gick till Clas Ohlsons och köpte precis ingenting. Drog till Hemköp och köpte lite grejer (bl a SEMLOR, jag har varit såååå sugen på det på sistonde!).
Men väl på Hemköp kom vi båda två på att vi eg var sugna på KORV MED BRÖD. Jag har läst på grundligt om hur det egentligen ligger till med Coca cola-drickande, blev överlycklig då jag såg på livsmedelverkets hemsida att det inte var farligt försen man drack mängder som 2l-3,3l om dagen. Kommer inte ihåg vilket men är inte ens i närheten av det ändå!
Dricker inte ens 1 l cola i månaden. Men kan tycka lite är gott. Så jag tänkte att en Cola till korven kan jag gott dricka med gott samvete!

Men då vi väl tagit oss till Sibylla så hade de stängt! =O
Jag drog till Hemköp (IGEN) och köpte maaassor med Cola och Papi drog till Stångebro gatukök för att köpa korv.  Ligger inte jättelångt härifrån men för en korv är det långt kan man tycka!

Hahah nu kom han hem så nu ska vi äta. Jag är lycklig!



Maaaaat

Nu var jag lite onyttig. Men va gör det, orkade ju inte laga ngt annat.



Schnitzel med kokt potatis i klyftor, stekt i lite vitlökssmör och olivolja. Salta och peppra.
Coctailtomater stekta i en god Balsamico, i med lite vatten och låt reducera lite. Mosa tomaterna lite så saften kommer ut. Salta.
Serverades med en B-sås =O!!!!

Guuuud vad gott det var

Mindre pepp för möte

Usch säger jag bara. Någon jävla nerv på skinkan är i kläm så haltar fan mer än normalt nu. Är det du som gör så Räkan?
 Får inte på mig byxorna och har inga rena kläder för övr. Sen ska man sitta på ett *** möte och tjaffsa med folk i 1 tim. Gud vad upplagd jag är för det!
Mår så dåligt hua.... humöret är INTE PÅ TOPP!

OOOPSSS... babyns kön spoiler!

Du kommer få en POJKE om....

• din bebis hjärta slår med mindre än 140 slag/minut
• du bär magen "framåt"
• du bär bebisen långt ner
• du blir vackrare under graviditeten
• du inte var illamående de första tre månaderna
• högra bröstet är större än det vänstra
• dina pupiller utvidgas när du tittar på dig själv i spegeln minst en minut
• du vill äta salt och proteinrik mat, som ost och kött
• dina fötter lättare blir kalla
• du gör en pendel av din vigselring och en bit tråd, hänger den över magen och den svänger i cirklar
• du får torr hy
• du lägger din ålder då du blev befruktad till numret på månaden du blev befruktad och svaret är ett jämnt nummer
• du fått tjockare och blankare hår under graviditeten
• håret på benen växet fortare under graviditeten
• du lättare får huvudvärk
• du sover med huvudet mot norr
• du spontant visar händerna med handflatan nedåt ifall någon ber att få se dem
• du sover på vänster sida
• din urin är klargul
• du luktar starkt från hela kroppen då du ätit vitlök
• om ditt förra barns första ord vad "pappa".





Du kommer få en FLICKA om...


• din bebis hjärta slår fortare än 140 slag/minut

• du är rund runtom, inte bara framåt

• du bär bebisen högt

• du inte alls blev vackrare under graviditeten  ;) hehe

• du var illamående de första tre månaderna  De första 2 iaf!

• vänstra bröstet är större än det högra

• dina pupiller inte utvidgas när du tittar på dig själv i spegeln minst en minut

• du vill äta sötsaker som juice, frukt och godis

• du gör en pendel av din vigselring och en bit tråd och den svänger från sida till sida när du håller den över magen

• din hy är mjukare än vanligt

• du är mer känslosam än vanligt

• du spontant visar dina händer med handflatan uppåt om någon ber att få se de

• du inte luktar starkt efter att ha ätit vitlök  hm ne vaddå inte mer än vanligt

• du lägger din ålder vid befruktningen till numret på den månad du blev befruktad och svaret är ett udda tal

• ditt hår blivit tunnare och mer glanslöst under graviditeten  Tunnare vette faen. I wish! Men glanslöst jovars

• du sover på höger sida  Oftast

• du sover med huvudet mot söder

• din urin är mindre klargul

• ditt förra barns första ord var "mamma".




Så nu vet ni!


Nu börjar det bli bråttom!

Gick till sängen och vilade istället för att göra iordning mig. USch och fy!!!
Nu ska jag sminka mig!


Godmorgon!

Jag har drömt så mycket mardrömmar inatt! Väldigt jobbigt. Idag har jag lite ärenden och möten att gå på, hoppas det kommer gå bra =D.

Jag kom på att jag aldrig berättade hur det gick med lägenheten!
Eller gjorde jag det?
Vi fick den iaf! I april är det flytt. Det blev en dubbel-hyra dock, vilken miss. men då kan vi ju ändå bo kvar här om det blir omtapetsering i nya. Ska skriva kontrakt på Onsdag =).

Om en vecka (eller 1 v och 1 dag) ska vi till  Specialist Mödravården på US. Ser fram emot UL men inte stick i magen. Jaja kan man inte ta ett stick i magen ska man väl inte bli gravid från första början. Har en känsla av att de kommer bli värre än ett stick haha....


Hör av mig mer sen.

Hej allihopa!

Idag blev en seg dag. Hade som vanligt massor med saker inplanerade men inte mycket (läs inget av det) blev av.

Blev upphämtad av Morfar och Papi som varit på promenad med hundarna. Vi åkte till Stångebro Gatukök. Godaste stället i stan. Sen åkte vi hem. Sen sov jag tills nu. Nu blir det lite sparris-soppa sen sova.

Inte hittat på så mycket med andra ord.

Höres imorgon!

Kramar


Morfar satt och hade helkoll på maten! Sådan husse sådan hund??



 Morfars Schnitzel med hemmagjord mos (gatuköks-gjord  som Morfar säger) och deras hemmagjorda räksallad!



Min Rostbiff-rulle. Dålig bild tyvärr =S.


Papis Ädelost-burgare. Den godaste de har! MMMM


Nu har jag försökt ladda upp det här inlägget ett par gr. Får hoppas det funkar denna gång!

Kram♥


RSS 2.0