Lilypie First Birthday tickers

Blir lite djuuup...

Såg filmen Avatar på bio. Väldigt snyggt gjord. Tog dock filmen som gick 13.30 så jag inte skulle bli trött, men det blev jag ju ändå. Liksom filmen "2012" som vi såg i förrgår så avspeglade den människans totala brist på empati... med några undantag dock ;).

Tycker sådanna filmer skildrar den riktiga världen ganska bra. Människan som varelse är många gånger hemsk. Det finns inga andra levande varelser än just vi som är så egoistiska, "backstabbande", hemska för egen vinnings skull. Eller är såpass osympatiska och oempatiska som vi är.
Allt ifrån Avatar-nivå till mobbarna på en skolgård. Beteendet ger mig kalla kårar. Hatet. Hur *** blev vi så här?
Dömmer varandra efter hudfärg, kläder eller läggning . Eller inte dömmer, utan då du offrar andras lycka för att uppnå din.












"What have we done to the world
Look what we've done
What about all the peace
That you pledge your only son...
What about flowering fields
Is there a time
What about all the dreams
That you said was yours and mine...
Did you ever stop to notice
All the children dead from war
Did you ever stop to notice
The crying Earth the weeping shores"


Så sjöng en väldigt vis man en gång, och menade det. En humanist som engagerat sig privat och offentligt i 39 olika välgörenhets organisationer. Som stod med i Guiness Rekord-bok som "Mest välgörenhets-bidrag skänkt av en Pop-artist". En människa som gjort sig känd för att tycka att det inte gjorde något om du var svart eller vit, att det var dags för en förändring. Att vi alla skulle börja med just oss själva...

Man behöver inte erkänna hans bidrag till pop-världen eller banbrytande danssteg. Men tycker det är helt sinnessjukt när folk bryter ner en annan människa utan att ens VETA hur saker ligger till. Tänk på vad ni gör med en människas liv. "En människa är oskyldig till dess att motsatsen är bevisad" finns det något som heter. Denna man blev friad i rätten men inte av oss. Vem är vi att dömma? Vad ger oss rätten?
Vi vet inte, men risken att han skulle kunna vara ond i stället för god fanns där. Det gav oss rätten att bränna honom levande på bål.
Vi talade om hans utseende, om rättegångar vi inte hade en aning om, mer än vad vi sett via media. Aldrig om hans kvaliteer jag skrev ovan... tills han dog. Det tycker jag minst sagt är pinsamt och ynkligt.....


Det krävs tydligen bara en anklagelse för att förstöra för en människa och dömma ut denne fullständig. Du behöver inte gilla honom alls, eller hålla med mig. Men nästa gång kan det vara din far, bror, man som får dessa anklagelser. Ska vi, människan vara lika fördömande då?
Är vi verkligen kannibaler?
På tvn stod en väldigt ung flicka med tårar i ögonen och grät fram de försvarande orden om att hennes far var den bästa pappan som funnits och saknade honom över allt annat.

Vi skapade detta helvete... look what we´ve done....


 


Kommentarer
Postat av: Mormor

Bra vännen.... det är precis så det är, så träffande..... varför blev vi så... var kommer allt det onda ifrån???

2010-01-30 @ 21:31:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0