Lilypie First Birthday tickers

Fredagen!!!

Kusse Å kom ju hit med pizza. MM vad gott och snällt det var!!!
Vårdcentralen ringde efter att vi hade ätit. De sa att jag jag skulle till akuten, att sjukvårdsupplysningen skulle sagt det direkt!

Hoppade in i badet för att göra mig lite fräsh. Kusse Å låg i soffan och mådde illa efter dagens innan bravader. Papi hade precis kommit hem. Morfar var snäll och skjutsade upp oss till sjukan. Hade Papi och Kussen, som inte ville vara själv, med mig. Vi gick loss på snacks-maskinen, inne i väntrummet. Jag blir lite paranoid ibland, när just "min" hyllplan i maskinen är "blockerad".
Jag blev inte mindre paranoid när Kusse Å hjälpte en patient och bytte en krona med en patient då den inte funkade i maskinen. Kusse Å gav myntet till mig och menade på att det var som i filmen "Drag me to hell".
Där en knapp figurerar som en oturs-amulett. Den som äger den får jätteotur!
"Gud vad larvig du är!!!" Sa jag till Kusse Å. Sen sprang jag till toaletten och slängde kronan i soporna. Sen tänkte jag "nej men man kan ju inte slänga pengar. Tänk om han som bytte kronan går in efter mig. Blir ju jättepinsamt!". Så jag gömde den på en hylla.


Efter lite mer väntan kom en städare och gick in på toaletten och städade. Jag fick så dåligt samvete. Det var inte långt ifrån att jag frågade honom om han hade tagit pengen. Paranoia som sagt.



När jag väl kommit in på ett rum tog 2 tjejer tester på mig. Stack mig 2 gr i högra armen för att sedan sticka mig 2 gr till i andra innan dess att en sån där droppgrej satt i armen. "Ifall vi ska ta mer blod".
Det lät bra, jag uppskattar ju inte nålstick.
Sen tog de ett EKG-test. Jag skrattade för att maskinen hette KISS, ena sköterskan sa att det var bra att den inte hette BAJS och det är det är verkligen bra!

Sedan fick jag vänta i ett bås. Kusse Å och Papi kom in och höll mig sällskap. Kvinnan bredvid mig var 82 år världens positivaste människa. Efter ytterligare väntan så fick jag träffa en till sköterska, som Kusse Å desutom kände.
Hon gav mig ett rum och en läkare kom. Han berättade att han var Reumatolog. Väldigt skönt att slippa berätta vad det var för sjukdommar man har eg. Ingen fattar det annars.
Han berättade att en propp var det antagligen inte. Dels så har jag inga av de antikroppar som kan göra att man får det. Så risken är liten.
Tänkte direkt att "då kanske jag inte behöver ta sprutor längre". Men direkt efteråt så tänkte jag att med sprutorna är ju risken nästintill omöjlig att få propp. Något i den stilen sa också läkaren.
Så det är bara att fortsätta att "våndas" =).


Han sa att han funderade på att ge mig en lung-röntgen. Men skulle disskutera det med de på röntgen avd. Då jag är gravid. Är ju inte så bra alla gånger att få en röntgen då. Så jag ville helst inte. Dels för att jag mådde helt ok. Men också för att man vill ju inte utsätta fostret för ngt. Samtidigt var kl 21 då och jag och mitt entourage ville hem.
Han kom in i rummet och berättade att jag inte behövde få en röntgen. Men att han ist skulle ta ett till blodprov, i ARTÄREN. Han försökte 3 gr i armen, då det inte fungerade så skulle han testa i artären i ljumsken. Fastän att det gjorde ondare och behövdes längre nål. Han hittade dock inte artären då han kände efter med handen. Då hör jag hur jag ber honom att testa armen igen ist. (Helt otroligt att jag själv ber om det. Men med vetenskapen om att det skulle göra ondare annars, var det ju ett klokt val). På andra försöket i högra armen gick det äntligen. Vad glad jag blev!!!
Då låg jag i en skaplig vinkel neråt med huvudet. Blodet försvann från huvudet dessförinnan och Papis röst började låta som en smurf.
Läkaren sa att vi med sjukdomen "Raynauds" inte bara har en tendens att få slutna boldkärl i fingrarna (även fast det är det som är synligt) utan även kärlen i armarna kan dra ihop sig.
Bra skit.... Jag som är räddast i världen för nålar har kärl som springer och gömmer sig så fort de hör ordet "nål".
Kändes lite surt när jag tänkte att jag knappt skulle hinna hem försen Papi skulle ge mig en tidig spruta på morgonen. För att sedan vänta i 2 dgr och sedan åka till sjukhuset för prover. Kände mig lite som en levande nåldyna just då =S.

Känner mig iof lite tuff nu. När jag ska ta proverna hos Bm och jag frågar om det är i artären och hon, förhoppningsvis, svarar "nej". Då kommer det nästan bara kännas bra =D!

Vi fick skjuts hem av Morfar, mycket hyggligt. Sen åkte vi och handlade mat på Stångebro gatukök. Jag Papsi Kussen Å kollade på utröstningen av Let´s dance medans vi åt. Jag sa ju att mitt mål var att se det! haha.

Sedan satte vi på filmen Saw 6 och somnade efter cirka 2 min hela högen.
Idag ska jag fixa lite med kläder och så för imorgon är det nämligen Söta C´s dop!!!


Så med andra ord är det bra med mig och Pyret.

Hej o hå!!!












Kommentarer
Postat av: mormor

händelsrik dag......verkar som du träffade en bra läkare i alla fall. Jag är glad att allt är bra med dej och Pyret. :)

2010-02-20 @ 11:27:42
Postat av: Johanna

Ååååhh... får ju hjärtat i halsgropen juh... skönt att du å pyret mår bra!!! Puss

2010-02-20 @ 22:34:44
URL: http://meinanutshell.blogg.se/
Postat av: mariah

skönt att allt e oki! (=

2010-02-23 @ 01:17:40
Postat av: Mami

jorå leget är under kontroll! hehe

2010-02-23 @ 14:28:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0